Mannen hotade poliserna med en molotovcocktail.
1 av 2
Mannen hotade poliserna med en molotovcocktail. - Foto: Foto: Polisen
Byggnaden skadades av de brinnande föremålen.
2 av 2
Byggnaden skadades av de brinnande föremålen. - Foto: Foto: Polisen

47-åring kastade eld mot poliser – åtalas för mordbrand

en 47-årig man från Ödeshög har åtalats misstänkt för mordbrand och försök till grov misshandel efter att ha kastat brinnande vätska på poliser.
– Jag trodde att poliserna skulle mörda mig, säger han i förhör.


Krävs på 385 000

Utöver brottsmisstankarna krävs 47-åringen på drygt 385 000 kronor i skadestånd av fastighetsbolaget, ett försäkringsbolag samt brottsoffer. De brinnande föremålen orsakade stor skada på byggnaden.

ÖDESHÖG. På kvällen den 25 februari larmades polis till en byggnad i Ödeshög efter att grannar klagat på att en 47-åring bankade och skrek i sin lägenhet.

När polisen kom till platsen möttes de av 47-åringen som kastade brinnande föremål och brännbar vätska mot dem. 47-åringen har i förhör berättat att han trodde att polisen kommit för att mörda honom och att han därför ville försvara sig till varje pris.

Byggnaden tvingades evakueras

Enligt poliserna stod mannen i dörröppningen med en molotovcocktail i ena handen och en tändare i den andra. Hela byggnadens evakuerades fram till klockan tio morgonen efter då polisen till slut lyckades gripa mannen.

Han har nu åtalats misstänkt för mordbrand och försök till grov misshandelEnligt åklagaren var fem poliser nära att skadas av elden. 

Har vårdats för psykiska problem

47-åringen nekar till brott och hävdar att han bara försvarade sig mot "brott som staten begått mot honom i 26 års tid", det skriver Östgöta Correspondenten.

Den misstänkte har vårdats på en rättspsykiatrisk klinik under tiden han suttit häktad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.