Söndag 13 Jun
Stockholm

Pappan slog sina barn – nu får han veta var de gömmer sig

Pappan vill ha rätt att träffa sina barn.
1 av 2
Pappan vill ha rätt att träffa sina barn. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Nu har kammarrättens beslut överklagats till Högsta förvaltningsdomstolen.
2 av 2
Nu har kammarrättens beslut överklagats till Högsta förvaltningsdomstolen. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Pappan misshandlade sin fru och sina barn under flera års tid. Nu beslutar kammarrätten att han ska få veta var de omhändertagna barnen befinner sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ur domen

"X har frekvent uppträtt aggressivt och skrikit åt barnen. Han har utövat våld mot dem när han har varit irriterad eller arg på dem, till exempel när de inte har kommit hem från skola, fritids eller träning vid den tidpunkt han har förväntat sig. Han har också slagit dem när han har ansett att de har gjort fel och när de inte har hittat till exempel cd-skivor som han har sagt till dem att hämta".

VÄNERSBORG. En fembarnspappa från Vänersborg dömdes till tre års fängelse för att ha misshandlat sin fru och sina barn.

I samband med rättsprocessen omhändertogs barnen och bosatte sig på en hemlig vistelseort. Men pappan överklagade beslutet och har nu fått rätt av kammarrätten. 

Socialtjänsten: "Finns ett hederstänkande"

Rätten anser att vårdnadshavarna ska få veta var barnen befinner sig. Detta trots att Socialtjänsten anser att det skulle innebära en risk för att barnen skadas. Pappan anser sig vara oskyldig till det han dömts för och har enligt Socialtjänsten ett "hederstänk". 

Beslutet har överklagats

"Nämndens beslut att inte röja barnens vistelseort får alltjämt anses vara vad som är bäst för barnen och det finns en uppenbar risk att barnen far illa om vårdnadshavarna känner till deras vistelseort", skriver Socialtjänsten.

Nu har Socialtjänsten överklagat kammarrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen. Nyheter24 har varit i kontakt med Socialtjänstens advokat Åsa Ståhlbom som inte vill lämna några kommentarer om fallet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela