Dessie riskerar att fällas för misshandel och olaga hot.
1 av 3
Dessie riskerar att fällas för misshandel och olaga hot.
Bloggerskan nekar till anklagelserna.
2 av 3
Bloggerskan nekar till anklagelserna.
Desirée Nilsson, 18, driver en av Sveriges största bloggar.
3 av 3
Desirée Nilsson, 18, driver en av Sveriges största bloggar.

Dessies försvar i rätten: "Händer att folk vill utnyttja mitt namn"

På tisdagen inleddes rättegången mot bloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson som står åtalad för misshandel och olaga hot. Nyheter24 var på plats i Stockholms tingsrätt.


Misstänks för fler brott

Utöver anklagelserna om olaga hot och misshandel är bloggprofilen misstänkt för två fall av missbruk av urkund. Hon har erkänt att hon vid två tillfällen, som 17-åring, använt en annan persons legitimation.

En av gångerna ska ha gällt när hon har försökt att komma in på housefestivalen Summerburst med hjälp av ett lånat pass.

STOCKHOLM. En danstävling på en hemmafest i Stockholm den 2 september slutade i ett hätskt ungdomsbråk, tårar och en polisanmälan om misshandel och olaga hot.

Det som prövades i Stockholms tingsrätt under tisdagen var om det stannade vid just ett irriterat ungdomsbråk – eller om storbloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson, 18, slagit och mordhotat en ung kvinna på festen.

Målsäganden menar att Nilsson kallat henne "fet" på dansgolvet varpå hon knuffade ner Nilsson på golvet. Därefter ska bloggerskan ha blivit rasande och slagit mot kvinnan med ett skärp samt hotat henne med en mindre kniv.

"Dumt av mig att gå tillbaka"

När kvinnan och hennes sällskap lämnade festen kom Nilsson ikapp med en taxi varefter hon ska ha hotat kvinnan med kniv ytterligare en gång. 

Nilsson förklarar att hon blivit arg och ledsen av knuffen. Men att hon höll upp kniven i självförsvar och att hon vid taxin endast gått ut för att kräva en ursäkt och glömma situationen.

– Jag kom aldrig i fysisk kontakt med henne. Det var dumt av mig att gå tillbaka men jag ville få hela situationen avklarad. Det händer ofta att människor vill utnyttja att jag har ett offentligt namn och skriva om vad jag gör i skvallerbloggar, sa Nilsson i rättssalen.

Vittnesmålen går i sär

Åklagaren har yrkat på villkorlig dom och samhällstjänst alternativt böter. Advokaten vill att åtalet ska ogillas. 

Hur utgången blir beror till stor del på hur tingsrätten tolkar de skilda vittnesmålen från de fem vittnena. Några av vittnena menar att Nilsson slagit mot kvinnan. Några hävdar att fysisk kontakt aldrig förekom. Och utöver det råder en stor osäkerhet kring händelseförloppet. 

Om två veckor kommer tingsrättens dom.

Desirée Nilsson har avböjt att kommentera rättsprocessen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!