Flera år av trakasserier och anklagelser som inte verkar sluta.
1 av 8
Flera år av trakasserier och anklagelser som inte verkar sluta. - Foto: WAYN.com / liarscheatersrus.com
Clayworth anklagas för att ha könssjukdomar och ha legat med en prostituerad.
2 av 8
Clayworth anklagas för att ha könssjukdomar och ha legat med en prostituerad. - Foto: Faksimil liarscheatersrus.com
Yan tros nu befinna sig i Australien.
3 av 8
Yan tros nu befinna sig i Australien. - Foto: © WAYN.com
Yan skapade ett meme med Clayworth där han bland annat anklagas för att vara pedofil.
4 av 8
Yan skapade ett meme med Clayworth där han bland annat anklagas för att vara pedofil. - Foto: Faksimil memegenerator.net
Bilden som sprids över internet som Yan stulit från Clayworths dator.
5 av 8
Bilden som sprids över internet som Yan stulit från Clayworths dator. - Foto: memegenerator.net
6 av 8
- Foto: memegenerator.net
Clayworth säger att ryktena kring honom har gjort att han inte får något jobb.
7 av 8
Clayworth säger att ryktena kring honom har gjort att han inte får något jobb.
På hemsidan liarscheatersrus.com finns falsk information om Clayworth.
8 av 8
På hemsidan liarscheatersrus.com finns falsk information om Clayworth. - Foto: Faksimil liarscheatersrus.com

Är det här världens värsta ex?

35-åringen har blivit trakasserad av sitt ex i flera år – och kan inte länge få jobb på grund av de rykten som numera cirkulerar online.


Googles svar

Google talesman Wendy Bairos uttalade sig till CBC om hur Google arbetar.

– Googles sökresultat är en återspegling av innehåll och information som är tillgänglig på webben. Användare som vill ha innehåll avlägsnas från Internet bör kontakta den webbansvariga för sidan direkt. Vi tar inte bort innehåll från våra sökresultat, utom i mycket begränsade fall som olagligt innehåll och brott mot våra riktlinjer för webbansvariga, säger Bairos.

– Även om vi tog bort namnet skulle det inte göra innehållet försvinna från andra ställen på nätet, eftersom Googles sökresultat är en återspegling av innehåll och information som är tillgänglig på nätet, säger Bairos.

Clayworth säger att han också har försökt få bort material bort från olika webbplatser, med begränsad framgång. Vissa webbplatser svarade inte, medan andra var hjälpsamma.

MALAYSIA. 35-åriga läraren Lee David Clayworth från Kanada kan ha världens värsta ex.

– Det är en mörk plats. Det är en mycket, mycket mörk plats att vara vid och jag är maktlös, säger Clayworth till CBC.

Clayworth blev tillsammans med Lee Ching Yan under tiden som han arbetade som lärare i Malaysia. Paret var tillsammans i några månader innan de gjorde slut.

Då började ett helvete för Clayworth. 

Yan bröt sig in i 35-åringens lägenhet och stal hans bärbara dator. Yan hackade sig in på Clayworths mejlkonto och skickade flera mejl till Clayworths kontakter där hon utgav sig för att vara 35-åringen och "erkände" att han haft sex med minderåriga, skriver Daily Mail.

– Föga anade jag att det bara var början av en kampanj av trakasserier och cyberstalking, säger Clayworth till CBC.

Anklagades för att vara pedofil

Sedan började Yan ladda upp nakna bilder på Clayworth online och skrev att han var pedofil samt att han hade könssjukdomar. 

Hon lade också upp hundratals av kommentarer på olika sociala medier där hon anklagade honom för vidriga och kriminella akter. 

– Jag gjorde en Googlesökning på mitt namn och jag såg profiler online där det stod att jag är en psykopat, jag är en barntafsare, en pedofil, att jag är involverad med mina elever och så vidare. Sedan ångade det bara på, säger Clayworth.

Clayworth tog upp trakasserierna i rätten och Yan fälldes för ärekränkning och fick betala ett skadestånd till Clayworth på över 400 000 kronor – men trakasserierna fortsatte.

Domstolen försökte stoppa Google

– Vi kunde båda vara i rätten och sedan fyra timmar efter var hon igång igen och la upp grejer på nätet, säger Clayworth.

Domstolen dömde då att Yan skulle fängslas men då hade hon redan lämnat landet. 35-åringen tror nu att Yan befinner sig i Australien.

De många falska uppgifterna om Clayworth som cirkulerar på nätet försökte stoppas av domstolen. De sa till sökmotorerna Google, Bing och Yahoo att göra 35-åringens namn ogooglebart men utan resultat, skriver Daily Mail.

– Det kommer aldrig att sluta. Det kommer bara fortsätta och fortsätta. Det har gått två och en halvt år snart, säger Clayworth till CBC.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!