När Anna försökte stoppa djurplågeriet gick mannen till attack.
1 av 4
När Anna försökte stoppa djurplågeriet gick mannen till attack. - Foto: Polis/Scanpix OBS Bilden är ett montage
Anna tog fram sin mobilkamera och fotade djurplågeriet.
2 av 4
Anna tog fram sin mobilkamera och fotade djurplågeriet. - Foto: Polismyndigheten i Skåne
Det var här djurplågeriet och misshandel inträffade.
3 av 4
Det var här djurplågeriet och misshandel inträffade. - Foto: Polismyndigheten i Skåne
Mannen döms till villkorlig dom och böter.
4 av 4
Mannen döms till villkorlig dom och böter. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Anna, 40, försökte stoppa hundplågaren när alla andra gick förbi

Nu har Nyheter24 pratat med Anna, 40, som fick ta emot knytnävsslag och blev spottad på när hon skulle stoppa en aggressiv hundplågare i Malmö.


22-åringen dömdes till villkorlig dom

Den 22-åriga mannen fälldes för brott mot djurskyddslagen, misshandel och ofredande. 

Som straff fick han villkorlig dom samt 100 dagsböter.

22-åringen ska också betala 8 600 kronor i skadestånd till kvinnan.

På torsdagen kunde Nyheter24 berätta om en 22-årig man som släpade och sparkade på sin hundvalp och hade den hängande i kopplet. Anna, 40, blev vittne till händelsen och var den enda som vågade ingripa mot mannens djurplågeri.

– Jag blev arg, upprörd. Jag tänkte nog inte så mycket men jag kände mig tvungen att säga någonting, säger Anna till Nyheter24.

Den 22-årige mannen spottade Anna i ansiktet och skrek "jag gör vad jag vill" när hon sa till honom att vara snäll mot hunden. 

– Jag var rädd, jag var jätterädd och chockad över hans beteende men jag vågade inte inte vända ryggen till. Jag tänkte att jag inte ska visa min rädsla.

Anna hade pratat med sin väninna innan konfrontationen och hade bett henne att vänta kvar i telefon. När 22-åringen gick därifrån frågade Anna sin väninna om hon hört vad mannen sagt.

– Då frågade hon: "Filmade du inte? Tog du ingen bild på honom?" Man kommer ju ingenstans om man inte har en bild eller något bevis så jag tog en bild på honom, säger Anna.

Flera personer ignorerade bråket

22-åringen gick fram till Anna igen, efter att hon tagit bilden, och spottade henne i ansiktet ännu en gång.

– Jag blev så arg av att han kommer och spottar mig i ansiktet igen så då fick han en örfil. Sedan såg jag bara en knytnäve komma.

Under tiden som Anna och 22-åringen stod ansikte mot ansikte var det flera personer som bara gick förbi bråket.

Till slut ingrep en man som såg när 22-åringen slog henne med ett knytnävsslag.

– Den killen som till slut ingrep var kortare än honom (22-åringen). Han som ingrep är en fantastisk person. Han vågade stanna och säga ifrån, det är han som är den riktige hjälten. Det var flera som bara gick förbi när han skrek och spottade på mig. Det är det som jag tycker är så hemskt, att inte fler ingriper.

Skulle göra det igen

Anna fick uppsöka läkarvård för att kunna dokumentera knytnävsslagen. Hon säger att hon hade huvudvärk och lock för örat i drygt en vecka efter händelsen men Anna skulle inte tveka att ingripa igen.

– Jag skulle göra om det igen men jag har lärt mig att man måste ha bildbevis. Om jag skulle hamna i den här situationen igen skulle jag ta en bild direkt men förhoppningsvis ser jag det aldrig igen, säger Anna till Nyheter24.

Fotnot: Anna har valt att vara anonym och heter egentligen något annat.

/
/
/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

JO utreder Kinberg Batras kompisrekryteringar

Tonåring i rätten efter Skärholmenmord nekar

En 17-årig pojke som misstänks för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen framträdde under tisdagen inför häktningsdomare. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira har kollapsat

En kraftig brand har utbrutit i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Spiran på byggnaden har kollapsat, och kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.