Måndag 10 Maj
Stockholm

Vild skottlossning i centrala Göteborg

Två av männen försvann från platsen på en moped.
1 av 2
Två av männen försvann från platsen på en moped. Foto: SCANPIX SWEDEN
Polisen säkrar spår utanför restaurangen.
2 av 2
Polisen säkrar spår utanför restaurangen. Foto: SCANPIX SWEDEN

På onsdagen utbröt vild skottlossning på en restaurang i centrala Göteborg. Polisen har gripit en misstänkt gärningsman och en jakt pågår efter två andra maskerade män som uppges ha skjutit mot de efterföljande poliserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Försvann på vespa

De två andra misstänkta gärningsmännen försvann från restaurangen på en mörkare vespa i riktning mot Korsvägen. Enligt polisen ska båda männen vara svartklädda och de kan vara beväpnade. Den gripne mannen är känd av polis sedan tidigare.

Har du sett männen eller skottlossningen? Ring polisen på telefonnummer 114 14.

GÖTEBORG. Klockan 14.24 på onsdagen sprang tre beväpnade och maskerade män in på en restaurang på Eklandagatan och öppnade eld.

– De har kommit till platsen och börjat skjuta inne i lokalen. Vi har ingen skadad i nuläget och det är mycket oklart varför de har öppnat eld, säger polisens presstalesman Peter Adlersson till Nyheter24.

Poliserna blev inte träffade

Två lediga poliser satt och åt på restaurangens uteservering när skottlossningen utbröt. När två av dem misstänkta gärningsmännen flydde på en vespa följde poliserna efter varpå gärningsmännen öppnade eld.

– Lyckligtvis blir inte poliserna träffade av kulorna. De återvänder till restaurangen där de lyckas gripa en tredje misstänkt gärningsman, säger Adlersson.

Söker efter två svartklädda män

Den gripne mannen är känd av polisen sedan tidigare. Just nu är flera polispatruller involverade i jakten efter de andra två misstänkta gärningsmännen.

– Jakten pågår för fullt. Vi har inlett en förundersökning om mordförsök och spärrat av restaurangen för teknisk undersökning, säger Adlersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela