Hände mitt under en match.
1 av 3
Hände mitt under en match. - Foto: SCANPIX
Domaren gick först själv till attack.
2 av 3
Domaren gick först själv till attack. - Foto: SCANPIX / Ap
Innan han dödades av publiken.
3 av 3
Innan han dödades av publiken. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Fotbollsdomare halshöggs - efter att ha knivhuggit spelare

Domaren knivhögg en spelare efter ett bråk om ett domslut. Då halshöggs han av publiken.


MARANHO. En amatörfotbollsmatch i brasilianska Maranho urartade rejält förra helgen. Domaren Otavio Jordao da Silva fick ta emot ett slag från spelaren Josenir dos Santos Abreu efter att denne blivit besviken på ett domslut. Varpå domaren själv slet fram en kniv och högg dos Santos Abreu såpass illa att han avled, rapporterar ESPN.

Placerade hans huvud på en påle

En uppretad grupp människor ur publiken sprang då in på planen och fångade in da Silva. Han bands fast, misshandlades, stenades och slutligen höggs hans huvud av. Huvudet placerades sen på en påle i mittcirkeln.

Polisen har gripit 27-årige Luiz Moraes de Souza som misstänkt för mordet på domaren och letar nu efter ytterligare två män.

– Ett brott kan aldrig rättfärdiga ett annat. Sådant här beteende är hör inte hemma i en rättsstat, säger Valter Costa, som leder utredningen, enligt ESPN.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.