Fredag 22 Okt
Stockholm

Dött barn hittat på kyrkogård i Stockholm – polisen misstänker mord

Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes.
Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes. Foto: Scanpix

Under onsdagsförmiddagen upptäcktes ett barnlik på Norra begravningsplatsen i Solna. Nu misstänker polisen att barnet mördats.

– De fynd vi gjorde tyder på det, säger Lars Byström informatör vid länskriminalpolisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLNA. Personal på Norra begravningsplatsen i Solna skulle gräva en ny grav när de gjorde den makabra upptäckten. På platsen låg ett lik. Enligt källor till Aftonbladet handlar det om ett dött barn.

– Personalen valde att kontakta oss och direkt när vi kom dit inledde vi en förundersökning om misstänkt mord, säger Lars Byström, informatör vid länskriminalpolisen, till Nyheter24.

Kroppen låg i en svart sopsäck

Polisen har spärrat av ett stort område på kyrkogården och tekniker arbetar nu med att undersöka fyndplatsen. Lars Byström vill inte bekräfta att det är ett dött barn som hittats.

– Nej, jag kommenterar inte vilket typ av fynd som gjorts. Men omständigheterna på platsen gör att vi misstänker mord, säger Byström.

Kyrkogårdschefen Lars Wetterlund berättar för Aftonbladet att graven som grävdes upp är från 1969. Men Wetterlund konstaterar att kroppen, som låg i en svart sopsäck på 1,30 meters djup, legat på platsen under en betydligt kortare tid.

– Jag tror att den legat där ett år, säger han till SVT.

Wetterlund tror att barnet var i 15-årsåldern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela