Det ska handla om en handfull extremister.
1 av 2
Det ska handla om en handfull extremister. - Foto: Facebbok
Polisen misstänker att samma gruppering ligger bakom helgens attack.
2 av 2
Polisen misstänker att samma gruppering ligger bakom helgens attack. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

Vänsterextremister misstänks ligga bakom släggattack: "Hälsa dina nassepolare"

UPPDATERAD. En man och en kvinna överfölls av maskerade män beväpnade med släggor när de satt i sin bil.


Tidigare attacker

Attackerna har handlat om allt från telefonhot och graffiti till kemikalieattacker och misshandel.

– Vi har aktivt sökt upp och helt enkelt attackerat personer som vi anser har en militant fascistisk organisering, vilket är ett hot mot oss och även mot arbetarklassen och arbetarrörelsen på sikt, fysiskt, sa en talesperson från Revolutionära Fronten till P4 Sörmland.

ESKILSTUNA. Raden av politiskt motiverade attacker i Mälardalen tycks fortsätta. Tidigare har det rapporterats om att vänsterextremister från Revolutionära Fronten legat bakom ett 30-tal attacker i regionen det senaste halvåret.

Nu rapporterar Eskilstuna-Kuriren om att ytterligare en attack ska ha skett natten mellan fredag och lördag. En 21-årig man och hans flickvän ska ha attackerats när de satt i sin bil utanför en hamburgerrestaurang.

Attackerade med släggor

Två maskerade män, beväpnade med släggor, ska ha gått till attack och slagit sönder flera av bilens fönster innan de lyckades starta bilen och fly från platsen. Ingen av de två inuti bilen skadades.

Polisen tror nu att samma vänstergruppering som legat bakom tidigare attacker även ligger bakom helgens överfall, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Något som även bekräftas av Lars Ånestrand från Eskilstunapolisen. Däremot så har man inga enskilda misstänkta.

– Nej, inte ännu, säger Ånestrand till Nyheter24.

UPPDATERAD.

Efter överfallet har den attackerade mannen mottagit ett sms från de misstänka gärningsmännen säger Fredrik Hedlund från Sörmlandspolisen till Nyheter24.

– De har skrivit att "vi äger stan. Hälsa dina nassepolare", Revolutionära Fronten.

Vad händer nu?

– Vi känner ju en oro för att det kan eskalera ännu mera.

Finns det en risk för motattacker?

– Det är klart att vi känner en oro, men ännu så länge så har vi ju inte sett något sådant, säger Hedlund till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.