I havet utanför Saltö hittade en fritidsdykare ett paket som innehöll likdelar.
1 av 3
I havet utanför Saltö hittade en fritidsdykare ett paket som innehöll likdelar. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
Nu har polisen identifierat kroppen.
2 av 3
Nu har polisen identifierat kroppen. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
De senaste 24 dagarna har polisen fått 11 misstänkta mord på halsen.
3 av 3
De senaste 24 dagarna har polisen fått 11 misstänkta mord på halsen. - Foto: Scanpix

Den styckade kroppen har identifierats – dömdes för mord 2007

En styckad kropp hittades i ett paket på 14 meters djup utanför Saltö. Nu har polisen identifierat kroppen – offret är en 65-årig man från Göteborg som dömdes för mord 2007.


Rädd i årtionden

Enligt en nära vän till den mördade kvinnan levde hon i skräck i årtionden. Maken kontrollerade hennes liv och bestämde vem hon fick umgås med. Efter mordet försökte han ta sitt liv, men överlevde. När han vaknade på sjukhuset var det som att han inte mindes något alls om vad som hänt.

STRÖMSTAD. Det var den 7 september som en fritidsdykare hittade ett paket på 14 meters djup utanför Saltö. Paketet omhändertogs av polisen som kunde konstatera att det innehöll en styckad människa.

Sedan dess har polisen arbetat för att identifiera mannen och nu har man lyckats. Kroppen tillhör en 65-årig man från Göteborg som anmäldes försvunnen i somras, det skriver polisen på sin hemsida.

Sköt ihjäl hustrun med hagelgevär

65-åringen är välkänd av polisen sedan tidigare. Enligt Göteborgs-Tidningen dömdes han för mord på sin hustru år 2007. Han ska ha skjutit henne på nära håll med ett hagelgevär efter ett 30 år långt äktenskap. Kvinnan hade ansökt om skilsmässa några veckor innan mordet. 

I våras släpptes han från fängelset och bara några månader senare anmäldes han försvunnen. Det var en tandexpert inom polisen som lyckades matcha 65-åringens tandrad mot den man som försvann i somras.

Polisen vill fortfarande inte kommentera vilka kroppsdelar som hittats samt hur länge de kan ha legat i vattnet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!