1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

Polisen misstänker: Ung flicka bortförd av män i Eskilstuna

UPPDATERAD Polisen har inlett en stor insats sedan det inkommit uppgifter om att en ung flicka blivit bortförd av okända män i Eskilstuna.
– Barn på skolan har sett en eller två män föra bort en skrikande flicka till en mörk bil, säger Mikael Thörn, vakthavande befäl.


Tipsa polisen

Vet du mer om händelsen? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

ESKILSTUNA. Polisen har fått in flera larm om att en flicka, som är mellan fem och sju år gammal, rövats bort från Årbyskolan i Eskilstuna vid halv två-tiden på onsdagen.

Vittnen säger att en eller två män förde in flickan i en mörk bil. Polisen har inlett en stor insats och flera patruller är på plats för att söka spår och höra vittnen. Mikael Thörn, vakthavande befäl vid polisen i Eskilstuna, förklarar att det är barn på skolan som berättat om bortförandet.

– Vi har hållit förhör med barnen och det finns detaljer i det här fallet som gör att vi vill fortsätta leta, säger Thörn till Nyheter24.

Kan ha hämtats av förälder

Trots att flera timmar gått sedan det misstänkta försvinnandet är händelsen väldigt oklar för polisen. Man rubricerar händelsen som olaga frihetsberövande, men man har inte lyckats identifiera flickan och ingen förälder har anmält att ett barn försvunnit.

– Det är oklara uppgifter över huvud taget och vi vänder oss nu till allmänheten för att få hjälp med det här. Det kan ha varit en förälder som hämtat sitt barn på skolan på ett bryskt sätt. Men vi jobbar på att det rör sig om olaga frihetsberövande, säger Thörn.

UPPDATERAD 07:50

Det mesta tyder nu på att inget brott begicks i fallet med den försvunna flickan.

– Ärendet är inte avskrivet, men vi arbetar inte operativt med det just nu, sade länsvakthavande polisbefäl, Tobias Sköldäng till Eskilstuna-Kuriren.

Enligt Sköldäng ska vittnen ha lämnat uppgifter som pekar mot att det hela ska ha en naturlig förklaring.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!