Fredag 16 Apr
Stockholm

Misshandlade sin sambo – erkände med blodig bild på Facebook

Mannen har i förhör sagt att han inte minns något från natten.
1 av 5
Mannen har i förhör sagt att han inte minns något från natten. Foto: Polisen/TT
Den här bilden lade han upp på Facebook.
2 av 5
Den här bilden lade han upp på Facebook. Foto: Polisen
Bilden ledde till att kvinnans anhöriga slog larm till polisen.
3 av 5
Bilden ledde till att kvinnans anhöriga slog larm till polisen. Foto: TT
Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn för misshandel.
4 av 5
Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn för misshandel. Foto: JESSICA GOW/TT
Bilden låg uppe på Facebook i över en timme.
5 av 5
Bilden låg uppe på Facebook i över en timme. Foto: JAN ERIK HENRIKSSON/TT

Efter att ha misshandlat sin sambo lade den 43-årige mannen upp en bild på hennes sönderslagna ansikte på Facebook. Nu har han dömts för misshandel.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mannen om bilden

I polisförhör har mannen uppgett följande om bilden som lades ut på Facebook:

"Det krävdes inte något lösenord för att göra det. Kvinnan har på hans fråga sagt att det inte var hon som lade ut bilden. Då var det kanske han som gjorde det. Han tycker dock att ett sådant agerande inte stämmer in på hans person. Dessutom använder han sig inte av symbolen :-(. Om det var han som lade ut bilden så var det kanske för att han hade dåligt samvete".

VÄSTERÅS. När kvinnans anhöriga gick in på Facebook en morgon i september möttes de av en bild på hennes blodiga ansikte och texten:

"Så här gjorde jag min älskade i natt :("

Avsändaren var hennes 43-årige sambo och släktingarna larmade omedelbart polisen. När en polispatrull kom till bostaden förklarade kvinnan att mannen blivit svartsjuk och "matat" slag mot hennes ansikte. Något som resulterat i svullnader över hela ansiktet samt en blödning från näsan.

Har inga minnesbilder

Efter de inledande förhören klargjorde kvinnan att hon varken ville medverka i utredningen eller polisanmäla mannen. 43-åringen har varken erkänt eller förnekat gärningen eftersom han på grund av berusning inte säger sig minnas något från kvällen. Pojkvännen har dock sagt att han kan ha lagt ut bilden och att han i så fall har gjord det på grund av dåligt samvete. 

Tingsrätten: Skyldig till misshandel

Trots parets ovilja att delta i utredningen ansåg åklagaren att det tack vare Facebookbilden och vittnesuppgifter från poliserna på plats fanns övertygande bevisning mot 43-åringen. Och nu har tingsrätten dömt honom till skyddstillsyn för misshandel. 

"Någon annan rimlig förklaring till kvinnans skador, till vad hon tidigare uppgett vid kontakter med polisen, till att hon nu är såovillig att berätta och till den bild med kommentar som lades ut på Facebook, finnsenligt tingsrätten inte", skriver rätten i domen.

Utöver skyddstillsyn ska mannen genomgå ett behandlingsprogram. 

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela