Tisdag 17 Maj
Stockholm

13-åring busringde – misshandlades och knivhotades av 50-åring

Mannen blev rasande när de tre barnen ringde på dörrklockan.
1 av 2
Mannen blev rasande när de tre barnen ringde på dörrklockan. Foto: TT
Nu riskerar han fängelse.
2 av 2
Nu riskerar han fängelse. Foto: TT

En 50-åring riskerar fängelse sedan han misshandlat och mordhotat en 13-årig pojke. Motivet? Pojken busringde på mannens dörrklocka.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mamman: "Utskällning okej"

13-åringens mamma är chockad efter händelsen. I en intervju med Arbetarbladet är hon upprörd över mannens våldsamma agerande samtidigt som hon fördömer sonens uppträdande.

– Det försvarar jag inte alls och hade någon reagerat genom att ge dem en utskällning hade jag tyckt att det hade varit helt okej, säger hon.

HOFORS. På tisdagskvällen var tre tonåringar ute och gjorde hyss i ett villaområde i centrala Hofors. Men när de busringde på en 50-årig mans dörrklocka gick allt överstyr. 

Mannen följde efter pojkarna på cykel och när han fick tag på en av dem tog han till våld. Den 13-årige pojken slogs enligt Arbetarbladet i ansiktet varpå mannen spottade på honom innan han tog upp en kniv och hotade att döda pojkarna om de kom tillbaka. 

Strax därefter kontaktades polis som grep mannen misstänkt för misshandel, olaga hot och ofredande. Om han döms riskerar han fängelse.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela