Måndag 29 Nov
Stockholm

Mördare gripen efter polisjakt

UPPDATERAD. En 43-årig man dömd för mord rymde under måndagen från en permission. Polisen utfärdade rikslarm och lyckades gripa mannen sent på måndagskvällen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVERIGE. Peder Hägglöf, en 43-årig man, som är dömdför ett mord begånget så sent som i september 2012 rymde undermåndagen, då han var ute på en så kallad ”beledsagad resa”. Sedandomen föll har mannen suttit på rättspsyk i Sala. Under tiden förrymningen befann sig dock 43-åringen Skultuna, där han var för atthälsa på en släkting.

Det är ännu oklart hur självarymningen gick till och under vilka omständigheter han försvann,klart står dock att polisen ser allvarligt på händelsen.

"Bedömer honom som farlig"

– Vi bedömer honom som farlig. Han är ju dömd för att att ha mördat en annan människa. Vi kommer iaktta försiktighet om vi träffar på honom, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens länskommunikationscenter, till Vlt.

Polisen har i dag gått ut medsignalement och bild på Hägglöf. Han är 181 centimeter lång, hargrått hår och vid tiden för försvinnandet hade han på sigljusbrun skinnjacka, vit skjorta, svarta jeans och svarta skor, skriver Aftonbladet

Inte velat samarbeta

I november 2013 gjordes prövning ifrågan om mannen skulle fortsätta vara inlåst kom förvaltningsrätten fram till att mannen sedanhan börjat få rättspsykiatrisk vård inte velat samarbeta ochdelta i samtal. Även en chefsöverläkare vittnade i rätten dåbeslutet om rättspsykiatrisk vård för mannen togs, om att det var"riskfyllt att föreslå några som helst friförmåner",skriver Vlt.

Uppdaterad 22.54.

Sent på måndagskvällen kunde mannen gripas i centrala Stockholm

– Gripandet gick lugnt till, säger Martina Saghamre till Aftonbladet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela