Söndag 25 Jul
Stockholm

Fölet Tindra misshandlades till döds

Fölet Tindra misstänks blivit misshandlad med grova påkar eller så kallade störar. OBS! Fölet på bilden har inget med artikeln att göra.
Fölet Tindra misstänks blivit misshandlad med grova påkar eller så kallade störar. OBS! Fölet på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Fölet Tindra var bara en vecka gammal när hon hittades livlös i sin hage på måndagsmorgonen. Nu misstänker polisen att fölet har misshandlats medvetet.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Djurplågeri

Katten Bison hade till skillnad från fölet Tindra turen på sin sida.

JÖNKÖPING. Det var på måndagsmorgonen som djurskötare Mats Johansson hittade fölet Tindra livlös i sin hage i stadsparken i Jönköping, skriver Jönköpings-Posten.

Enligt honom har man hittat spår på att någon eller några personer under kvällen eller natten varit inne hos djuren i hagen.

– Vi har hittat två kraftiga störar som man använt för misshandeln. Jag har också andra spår som jag har visat för polisen. De gör en teknisk undersökning idag, säger han till Jönköpings-Posten.

Fick avlivas på plats

Fölet Tindra var medvetslös men vid liv när Johansson fann henne. Hon var dock så pass svårt skadad att ingen medicinsk behandling hade hjälpt. 

Enligt djurskötare Anna Aspholm fick hon avlivas på plats. I båset bredvid stod fölets mamma, minishetlandsponnyn Amanda, som fick en lugnande spruta.

– Annars hade hon nog sparkat sönder väggen, säger en enligt Jönköpings-Posten rödgråten Anna Aspholm.

Totalt finns det ett 15–tal djur i Stadsparken i Jönköping. Djuren är där för barnens skull, men i dag fick inga barn komma på besök. Istället möttes barnen av stängda dörrar.

Hänt förut

Mats Johansson berättar att det inte är första gången i år det hänt olyckor med djuren. För två veckor sedan jagades två lammungar med träpinnar och i efter hand upptäckte de hur lammen haltade och hade ont. Tre dagar innan hade de dessutom hittat en lammunge med ena bakbenet sträckt rakt bakåt som fick avlivas.

– Skadan såg konstig ut och nu undrar jag om inte den lammungen också blev misshandlad, säger Mats Johansson till Jönköpings-Posten.

Polisen rubricerar händelsen som djurplågeri och fölet Tindra har nu skickats till SVA, Statens Veterinärmedicinska anstalt för obduktion. 

Obduktionen beräknas vara klar om två veckor enligt Jönköpings-Posten.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela