Onsdag 19 Maj
Stockholm

Så letar pedofiler offer på Minecraft

Pedofiler jagade.
1 av 4
Pedofiler jagade. Foto: Reddit/Shrinks99
Polis är nu inkopplad.
2 av 4
Polis är nu inkopplad. Foto: tt bild
Minecraft är populärt.
3 av 4
Minecraft är populärt. Foto: Petra Lindell/TT
En polisanmälan är upprättad.
4 av 4
En polisanmälan är upprättad. Foto: TT bild

Mannen kontaktade en nioårig flicka i populära datorspelet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Pedofiler letar efter flickor på Minecraft, det är polisen övertygad om rapporterar Aftonbladet. Något man upptäckt efter att en pappa slagit larm då han av en slump insett att en man i över en månads tid chattat med hans nioåriga dotter via spelet.

Det var när han skulle hjälpa dottern leta efter ett virus som han upptäckte en chattkonversation hon haft med en annan användare, en användare som lyckats locka ur flickan en massa information om vem hon egentligen var.

– Det är så otroligt skickligt gjort. Han har gått ner på hennes nivå, låtsas vara en Minecraft-gubbe, gett presenter och byggt ett hus tillsammans där de låtsas vara gifta. När de chattat har han sagt att han ska titta på Hanna Montana, ett typiskt tjejprogram på TV och visat sin nallebjörn, säger pappan till Aftonbladet.

Bild: TT

Mannen, som själv sa att han var 21 år gammal, hade även smickrat dottern, sagt att hon såg äldre ut än vad hon var och börjat prata om att de ska skulle träffas. Men han byggde upp det så metodiskt att flickan inte märkte vad som hände.

– Jag borde veta bättre. Mamma och pappa har ju visat mig nyheter om barn som råkat illa ut och har alltid sagt att jag inte ska tala om vad jag heter eller prata med folk jag inte känner, säger hon till Aftonbladet.

Pappan, som polisanmält det hela, är nu orolig för att mannen ska dyka upp vid deras hem och vill varna andra föräldrar för vad som pågår.

– Riktigt läskigt, just att han går så metodiskt till väga och lägger ner så mycket tid på det, som ett heltidsjobb, säger pappan till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela