En man odlade egen cannabis för att lindra sina cancersmärtor. Obs, mannen på bilden har ingenting med texten att göra.
1 av 3
En man odlade egen cannabis för att lindra sina cancersmärtor. Obs, mannen på bilden har ingenting med texten att göra. - Foto: TT
Från sina cannabisplantor fick mannen olja som enligt mannen själv gjorde att han fick bättre medicinska värden och lättare kunde sova och äta.
2 av 3
Från sina cannabisplantor fick mannen olja som enligt mannen själv gjorde att han fick bättre medicinska värden och lättare kunde sova och äta. - Foto: TT
i 60-årsåldern började han odla cannabis.
3 av 3
i 60-årsåldern började han odla cannabis. - Foto: TT

Man slapp fängelse för cannabis – för att han hade cancer

En man som var dödligt sjuk i cancer började odla cannabis som han använde för att lindra smärtan. Nu slipper han fängelse på grund av att han är sjuk.


En man i 60-årsåldern hade fått sin dödsdom i form av cancer. Sundsvalls tidning skriver att mannen hade en aggressiv och obotlig form av cancer som han försökte behandla med cannabis.

Mannen har sagt i förhör att han inte kände några kriminella så han fick helt enkelt börja odla själv. Efter några månader kunde han utvinna cannabisolja och han säger själv att den hjälpte honom.

Oljan lindrade hans smärta och gjorde det möjligt för honom att äta och sova nästan normalt.

Under vanliga omständigheter skulle samma brott leda till ungefär sex månaders fängelse men det slipper mannen. Tingsrätten menar att det på ett mänskligt plan går att förstå varför han genomförde den brottsliga handlingen.

60-åringen döms i stället till villkorlig dom och dagsböter, skriver Sundsvalls tidning.

/
/
/
/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.