Det kan vara lätt för polisen att få tag dig om du delar olagliga saker på Snapchat.
1 av 3
Det kan vara lätt för polisen att få tag dig om du delar olagliga saker på Snapchat. - Foto: TT
Det är tillåtet för Snapchat att läcka info.
2 av 3
Det är tillåtet för Snapchat att läcka info. - Foto: TT BILD
Och då hamnar man hos polisen.
3 av 3
Och då hamnar man hos polisen. - Foto: TT Bild

Var försiktig med vad du delar – så enkelt är det att spåra din Snapchat

Var försiktig med det du delar på Snapchat. Ibland kan det leda till din arrest. Givetvis ska man också meddela om man ser något olagligt.


Om du bryter mot lagen och delar bilder på Snapchat så kan vi gissa vad det kommer att leda till. Ja, du gissade rätt. Sex stycken personer i Gainesville, Florida i USA fick reda på det den hårda vägen efter att ha blivit arresterade efter att ha lagt upp olagliga saker på Snapchat..

Gruppen med personer mellan 16 och 23 år delade en video på Snapchat där det syntes marijuana, "drogtillbehör" och ett stulet vapen, enligt Gainesvilles polis.

– Det här ska påminna alla att om de ser någonting olagligt på sociala medier så ska det rapporteras så fort som möjligt till polisen, säger polisens talesman Kevin Holbrook enligt Sun Times.

Snapchat själva meddelar att de kan släppa information om användare som rapporteras bryta mot lagen. Även om polisen kanske inte kan se alla dina snaps, kan de få tag på den lagrade datan tillsammans med IP-adress och telefonnummer, rapporterar Sun Times.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!