Den dömde mannen dömdes för grov våldtäkt mot barn och för att ha filmat övergreppen.
1 av 3
Den dömde mannen dömdes för grov våldtäkt mot barn och för att ha filmat övergreppen. - Foto: TT / TT
Tingsrätten dömde honom till åtta års fängelse och att betala målsägande 450 000 kronor i skadestånd.
2 av 3
Tingsrätten dömde honom till åtta års fängelse och att betala målsägande 450 000 kronor i skadestånd. - Foto: tt bild
Hovrätten i nedre Norrland utfärdade ett lindrigare straff. Domen blev sex års fängelse och 350 000 kronor i skadestånd.
3 av 3
Hovrätten i nedre Norrland utfärdade ett lindrigare straff. Domen blev sex års fängelse och 350 000 kronor i skadestånd. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX / TT

Dömdes till åtta års fängelse för 25 våldtäkter på barn – nu sänks hans straff

En man våldtog ett barn 25 gånger och filmade övergreppen. Han dömdes till sex års fängelse i tingsrätten. Nu sänker hovrätten för nedre Norrland hans straff.


I slutet av förra året dömdes mannen för grov våldtäkt mot barn vid 25 tillfällen. Han dömdes också för att ha filmat övergreppen, skriver Sundsvalls tidning.

Mannens påföljd blev åtta års fängelse och att betala 450 000 kronor till barnet han förgripit sig på vid flera tillfällen, slog tingsrätten fast.

Mannen överklagade sitt straff till hovrätten. Nu får han ett lindrigare straff. I stället för åtta år får mannen sex år i fängelse och summan på 450 000 kronor sänks till 350 000 kronor, efter beslut av hovrätten för nedre Norrland.

En anledning till att straffet sänks är att tingsrätten och hovrätten gör olika bedömningar av att våldtäkterna skedde vi upprepade tillfällen, skriver Sundsvalls tidning.

/
/
/
Dom
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad det att sänka straffet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Miljöpartiets fokus i EU- valet kommer att ligga på klimat, natur och demokrati. Det här är ett ödesval för klimatet och naturen, säger språkröret Daniel Helldén på en pressträff där partiets valmanifest presenteras.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.