En 27-årig mellanstadielärare frias i Blekinge Tingsrätt. Han hade åtalats för att skicka sexmeddelanden till sina elever.
1 av 3
En 27-årig mellanstadielärare frias i Blekinge Tingsrätt. Han hade åtalats för att skicka sexmeddelanden till sina elever. - Foto: TT
I bevisningen finns skärmdumpar på mannens meddelanden till eleverna, skickade via Snapchat. Mannen ska ha bett om sexuella bilder men flickorna skickade aldrig det.
2 av 3
I bevisningen finns skärmdumpar på mannens meddelanden till eleverna, skickade via Snapchat. Mannen ska ha bett om sexuella bilder men flickorna skickade aldrig det. - Foto: TT
Mannen har erkänt att han skickade meddelandena, men att det var på skämt. Därför frias han.
3 av 3
Mannen har erkänt att han skickade meddelandena, men att det var på skämt. Därför frias han. - Foto: TT

Svensk lärare skickade sexmeddelanden till elever – frias för att det "var på skämt"

En 27-årig lärare åtalades för att ha skickat sexmeddelanden till sina elever på Snapchat. Nu frias mannen eftersom han skämtade.


I höstas åtalades en 27-årig mellanstadielärare i Blekinge för att ha skickat sexmeddelanden via Snapchat till tre flickor. Två av dessa var elever på skolan han arbetar på, skriver Dagens Juridik.

Mannen var misstänkt för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Enligt åtalet hade mannen uppmanat flickorna att ta bilder på sig själva och skicka till läraren. Flickorna skickade aldrig några bilder, men de har tagit skärmdumpar av meddelandena.

Läraren medger att han har skickat meddelanden, även med sexuella inslag, men säger att det har varit på “skoj och skämt.”

I domen redovisats hans version:

“X (den tilltalade) medger att de konversationer som åklagaren åberopat som bevis förekommit. Det är emellertid fråga om lösryckta citat som skulle fått en helt annan betydelse om de satts in i sitt sammanhang. Konversationerna har varit längre än vad som framgår av åklagarens bevisning. Konversationerna har varit på skoj och skämt, där man har utmanat och drivit med varandra.”

Enligt läraren har han inte varit seriös när han har frågat om bilder, och menar att det inte fanns någon fara att brottet skulle fullbordas.

Tingsrätten har nu valt att fria mannen eftersom det inte finns bevis som styrker att den åtalade mannen “försök förmå någon av målsägandena att ta sexuella poseringsbilder på sig själv och skicka till honom och därigenom försökt främja eller utnyttja någon av målsägandena att utföra eller medverka i sexuell posering,” skriver Dagens Juridik.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du det här rätt?
Tack för din röst!