Onsdag 12 Maj
Stockholm

Man skulle göra affär på Blocket – sköts ihjäl av polis

Det var vid en parkeringsplats i Viksjö, norr om Stockholm, som polisen i torsdags kväll sköt ihjäl en man i 40-årsåldern.
1 av 3
Det var vid en parkeringsplats i Viksjö, norr om Stockholm, som polisen i torsdags kväll sköt ihjäl en man i 40-årsåldern. Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen ska ha varit beväpnad enligt vittnen på plats och när polisen kom dit ska han på något sätt ha varit hotfull.
2 av 3
Mannen ska ha varit beväpnad enligt vittnen på plats och när polisen kom dit ska han på något sätt ha varit hotfull. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Då sköt polisen flera skott mot mannen. Han dog senare av skadorna.
3 av 3
Då sköt polisen flera skott mot mannen. Han dog senare av skadorna. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Blocketaffären ska ha rört sig om en mobiltelefon.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var vid en parkeringsplats i Viksjö, norr om Stockholm, som polisen i torsdags kväll sköt ihjäl en man i 40-årsåldern. Mannen ska ha varit beväpnad enligt vittnen på plats och när polisen kom dit ska han på något sätt ha varit hotfull. Då sköt polisen flera skott mot mannen. Han dog senare av skadorna, skriver Aftonbladet.

– Det har varit fråga om en affär via Blocket där han träffat några personer och betett sig hotfullt mot dem, säger Lena Kastlund, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren, som leder internutredningen mot poliserna som sköt, till tidningen.

Blocketaffären ska ha rört sig om en mobiltelefon, enligt uppgifter till Aftonbladet, men det är inte något som åklagaren vill bekräfta.

– Poliserna som var där hävdar att det var en hotfull situation, en nödvärnssituation helt enkelt. Vi ska ta reda på om det stämmer, säger Lena Kastlund.

Det har även startats en förundersökning om vad som skedde på platsen. I den riktas misstankar om grovt olaga hot mot den nu avlidne mannen. Men eftersom han är död kommer utredningen med största sannolikhet att läggas ner.

Man som sköts ihjäl ska ha haft pistolskytte som ett stort intresse. Han ska även tidigare ha varit dömd för ringa vapenbrott för innehav av en burk pepparspray, skriver Aftonbladet.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela