Rurik Jutting misstänks ha mördat två kvinnor i en lägenhet i Hongkong.
1 av 6
Rurik Jutting misstänks ha mördat två kvinnor i en lägenhet i Hongkong. - Foto: WIkimedia / TT
En av kvinnornas kusin sörjer.
2 av 6
En av kvinnornas kusin sörjer. - Foto: Ap
Stora protester utanför rättegången.
3 av 6
Stora protester utanför rättegången. - Foto: Vincent Yu
Rurik Jutting.
4 av 6
Rurik Jutting. - Foto: Vincent Yu
På väg till domstolen.
5 av 6
På väg till domstolen. - Foto: Vincent Yu
Mannen hade filmat delar av tortyren – och under tisdagen ska det visas inför en skärrad domstol.
6 av 6
Mannen hade filmat delar av tortyren – och under tisdagen ska det visas inför en skärrad domstol. - Foto: Wikimedia

Bankman misstänkt för bestialiska mord – torterade och mördade kvinnor

En rik affärsman misstänks, hög på kokain, ha brutalt mördat två unga kvinnor från Indonesien.


Två unga indonesiska kvinnor vid namn Sumarti Ningish, 23, och Seneng Mujiasih, 26, hittades brutalt mördade i Hongkong 2014.

De två kvinnorna låg döda i en exklusiv och dyr lägenhet nära staden Wan Chais red light-distrikt. Lägenheten tillhörde den brittiske bankmannen Rurik Jutting, 31. Samma man står nu inför rätta för de bestialiska brott han begick där och då.

TT. Rurik Jutting på väg till rättegången.

Han misstänks ha torterat, filmat och dödat kvinnorna, samtidigt som han var påverkad av stora mängder kokain. När rättegången startade under måndagen darrade domaren på rösten när han var tvungen att varna för att bevismaterialet var "extremt upprörande".

Detaljerna är verkligen fasansfulla. Vid ett skede ska han ha tvingat ner den 23-åriga kvinnan på knä framför en toalettstol med bakbundna händer och fått henne att slicka på den, innan han till slut skar halsen av henne med en tandad kniv, skriver Guardian och hänvisar till lokala tv-kanalen RTHK.

Rurir Jetting erbjöd, enligt uppgifter, henne stora summor pengar för att kunna försörja sin femåriga son hemma i Indonesien. Hon gömdes efter mordet i en resväska som hamnade på lyxlägenhetens balkong.

En liknande sjuk historia är 15-åriga Paige som styckades och hamnade i en resväska när hon skulle köpa lunch innan jobbet.

Den andra kvinnan, 26-åriga Saneng Mujiasih, var i Hongkong för att jobba som hembiträde men övertalades till att ha sex för pengar. När hon var hemma hos Rurik Jutting och fick se en munkavle i hans soffa började hon att skrika högt – och då fick hon halsen avskuren.

Wikimedia. De två kvinnorna.

Den brittiske bankmannen hade en fetisch för att dominera kvinnor och brukade kolla på porrfilmer med extrema våldsinslag. Kokain var också ett viktigt inslag för att samla mod inför de fruktansvärda dåden. I en egen inspelad film pratar Jetting om morden av kvinnorna.

Efter det mordet ringde han själv polisen efter en hallucination som påföljd av stora mängder kokain. När polisen dök upp i lägenheten greps han omedelbart. Några timmar senare hittades även den andra kvinnans likdelar.

I lägenheten fanns dessutom kokain i mer än två dussin plastpåsar och mannen erkände allt på plats. Under tisdagen fortsätter rättegången och då ska filmer visas som hittats i mannens telefon.

Rurik Jutting hävdar själv att han är oskyldig till mord, men skyldig till dråp. Om han döms så riskerar han livstids fängelse, rapporterar AP.

TT

Läs också om en hemsk historia om en man som tömde sin flickvän på inälvor för att hon ropade fel namn under sex – eller de brutala morden och våldtäkterna som den riktiga mördarclownen gjorde.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.