Här syns Paige för sista gången i livet.
Här syns Paige för sista gången i livet. - Foto: Bildkälla: Polisen

John styckmördade 15-åring – överklagar nu sin långa fängelsedom

Domaren ansåg att John Leathem hade begått ett "barbariskt, vanvettigt angrepp på ett barn". Nu ska mördaren överklaga domen.


Nyheter24 har tidigare skrivit om det brutala mordet på femtonåriga Paige Doherty, som chockade hela Skottland.

Hon var försvunnen i flera dagar i mars 2016. Hennes kropp hittades sedan styckad i flera svarta sopsäckar i ett skogsområde.

Det var på väg till jobbet som hon sågs vid liv sista gången, då hon fångades på en övervakningskamera när hon skulle in en snabbis och köpa något att äta i en mataffär.

Butiksägaren John Leathem kunde till slut kopplas till mordet, då det syns på filmen hur han drar ner gardinerna, låser butiken och går över till butiken bredvid för att köpa antibakteriella servetter, sopsäckar och rengöringsmedel.

Under den följande utredningen efter att Paiges styckade kropp hittades, så fortsatte Leathem att leva sitt liv som vanligt, med sin fru och deras två barn. Men tack vare övervakningsfilmen lyckades polisen kartlägga Paiges sista stund i livet.

I domstolen ansåg domaren att John Leathem hade begått ett "barbariskt, vanvettigt angrepp på ett barn". Hennes mamma berättade att hon ofta drömmer att hon hör sin dotter skrika, men inte hinner i tid för att hjälpa.

Förra månaden dömdes Leathem till 27 års fängelse efter att ha erkänt mordet på Paige Doherty, den 19:e mars i år.

Till allmänhetens förfäran har han nu fått möjlighet att överklaga domen. Han kommer få lägga fram sitt överklagande inför en jury bestående av tre personer dagen innan julafton i år.

Du kan också läsa om det kusliga brevet som kan lösa mordgåtan i samband med mordet på en bandidosmedlem och hans exflickvän förra veckan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

Polis utreder dubbelmord i Gävle

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.