Lördag 12 Jun
Stockholm

John styckmördade 15-åring – överklagar nu sin långa fängelsedom

Här syns Paige för sista gången i livet.
Här syns Paige för sista gången i livet. Foto: Bildkälla: Polisen

Domaren ansåg att John Leathem hade begått ett "barbariskt, vanvettigt angrepp på ett barn". Nu ska mördaren överklaga domen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om det brutala mordet på femtonåriga Paige Doherty, som chockade hela Skottland.

Hon var försvunnen i flera dagar i mars 2016. Hennes kropp hittades sedan styckad i flera svarta sopsäckar i ett skogsområde.

Det var på väg till jobbet som hon sågs vid liv sista gången, då hon fångades på en övervakningskamera när hon skulle in en snabbis och köpa något att äta i en mataffär.

Butiksägaren John Leathem kunde till slut kopplas till mordet, då det syns på filmen hur han drar ner gardinerna, låser butiken och går över till butiken bredvid för att köpa antibakteriella servetter, sopsäckar och rengöringsmedel.

Under den följande utredningen efter att Paiges styckade kropp hittades, så fortsatte Leathem att leva sitt liv som vanligt, med sin fru och deras två barn. Men tack vare övervakningsfilmen lyckades polisen kartlägga Paiges sista stund i livet.

I domstolen ansåg domaren att John Leathem hade begått ett "barbariskt, vanvettigt angrepp på ett barn". Hennes mamma berättade att hon ofta drömmer att hon hör sin dotter skrika, men inte hinner i tid för att hjälpa.

Förra månaden dömdes Leathem till 27 års fängelse efter att ha erkänt mordet på Paige Doherty, den 19:e mars i år.

Till allmänhetens förfäran har han nu fått möjlighet att överklaga domen. Han kommer få lägga fram sitt överklagande inför en jury bestående av tre personer dagen innan julafton i år.

Du kan också läsa om det kusliga brevet som kan lösa mordgåtan i samband med mordet på en bandidosmedlem och hans exflickvän förra veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela