Den 20-årige mannen misstänks för bland annat tre fall av våldtäkt och två fall av misshandel mot kvinna han var ihop med. Kvinnan på bilden har dock inget med artikeln att göra.
1 av 2
Den 20-årige mannen misstänks för bland annat tre fall av våldtäkt och två fall av misshandel mot kvinna han var ihop med. Kvinnan på bilden har dock inget med artikeln att göra. - Foto: Airman via Wikimedia Commons / TT Nyhetsbyrån
Mannen misstänks även för ett fall av olaga frihetsberövande. Nu har han häktats av Malmö tingsrätt.
2 av 2
Mannen misstänks även för ett fall av olaga frihetsberövande. Nu har han häktats av Malmö tingsrätt. - Foto: TT Nyhetsbyrån

20-åring höll sin flickvän fången – våldtog henne under flera månader

En 20-årig man i Malmö misstänks för att ha misshandlat, våldtagit och vid ett tillfälle även hållit sin tjej fånge. Nu har han häktats.


Den 20-årige mannen var länge anhållen i sin frånvaro, men kunde gripas sent på eftermiddagen i torsdags.

Mannen misstänks för tre fall av våldtäkt, två fall av misshandel och ett fall av olaga frihetsberövande av kvinnan han var ihop med. De misstänkta brotten ska ha skett på en adress i centrala Malmö.

– Det här är brott som har skett inom en relation, så det är alltså inte fråga om någon överfallsvåldtäkt, säger åklagare Rikard Darell till Nyheter24.

Malmö tingsrättMalmö tingsrätt. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

På vilket sätt eller hur länge frihetsberövandet pågick vill åklagaren inte berätta, men det ska ha skett vid ett tillfälle någon gång mellan början av maj till början av november i år.

– Vi har i nuläget inte det exakta datumet, men det är någon gång under den tidsperioden. Generellt sett kan man säga att ett olaga frihetsberövande helt enkelt är då man är berövad sin frihet och inte kan röra sig fritt.

Det är också under den här tidsperioden som 20-åringen vid flera tillfällen misstänks ha både misshandlat och våldtagit kvinnan.

Mannens försvarsadvokat vill inte säga särskilt mycket om fallet, förutom hur mannen ställer sig till anklagelserna.

– Han förnekar samtliga brottsmisstankar, säger mannens försvarsadvokat Nathalie Medina till Nyheter24.

20-åringen har en trasslig bakgrund. Han är tidigare dömd för flera brott, bland annat misshandel, olaga hot, narkotikabrott, skadegörelse, vapenbrott och rån.

Trots att mannen säger att han inte har begått de brott som han anklagas för häktades han i söndags av Malmö tingsrätt. Han häktades på sannolika skäl, vilket är den starkare brottsmisstanken.

Åtal mot mannen ska vara väckt senast den 2 december.

– Men jag tror absolut inte att det här är klart till dess, säger åklagare Rikard Darell som förmodligen kommer att begära mer tid för att utreda fallet.

Läs också om Zara som blev polisanmäld efter att ha blivit våldtagen, eller om de två 16-åriga flickorna som bjöds på droger av krogprofiler – och sedan våldtogs i sömnen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde straffen för våldtäkt skärpas?
Tack för din röst!