Högerextremist stormade kongressen – nu har han gripits

- 10/01/2021, 13:46 -

Jacob Anthony Chansley, mer känd som Jake Angeli, är en högerextremist och konspirationsteoretiker. Nu har han gripits för sitt deltagande i stormningen av kongressen.

Nyheter24 rapporterade tidigare i helgen att 13 personer har anklagats för olika brott i samband med stormningen av USA:s kongress.

Nu har dessa personer identifierats.

Iklädd päls och horn

En av de män som fått mest viral uppmärksamhet är Jake Angeli, vars riktiga namn är Jacob Anthony Chansley. Han är en 32-årig högerextremist och konspirationsteoretiker och kom till upploppen barbröstad, endast iklädd päls och djurhorn.

Bildkälla: AP/TT
Bildkälla: AP/TT

Han greps av FBI och har ännu inte uttalat sig.

Riskerar tio års fängelse

Flera av de personer som greps av polisen var bland andra 36-åriga Adam Johnson från Florida. FBI lyckades identifiera honom genom hans sociala medier, där han tidigare meddelat att han var med i stormningen av Kapitolium.

Han, som många andra av Trumps anhängare, misstänks nu för olaga intrång och kan även riskera fängelse i upp till tio år.

Slängde upp fötterna på skrivbordet

Richard Barnett, 60, gjorde sig känd världen runt för att vara den som lyckades ta sig in till talmannen Nancy Pelosis kontor och därefter poserade för kameran med fötterna uppslängda på hennes skrivbord.

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

Barnett greps i Arkansas och bilderna från talmannens kontor har chefsåklagare Jeffrey Rosen kallat för "motbjudande".

"Kommer och knackar på din dörr "

Någon som inte sparar på krutet är Steven D'Antuono vid FBI. Han har sagt att det kan komma att bli en rad fler brott som anhängarna kommer misstänkas för, då myndigheten tar detta på allvar och kommer lägga alla tillgängliga resurser på att reda ut händelserna.

– Bara för att du lämnat D.C-regionen ska du inte tro att vi inte kommer och knackar på din dörr om du deltog i de kriminella aktiviteterna som begicks i Kapitolium, säger D’Antuono enligt NBC Miami.