Kvinnan nekar till brott.
Kvinnan nekar till brott. - Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kvinna ljög om kidnappning – blåste sin man på en miljon

En värmländsk kvinna lurade sin man att hon blivit kidnappad i Filippinerna och bad om en miljon i lösensumma. Men allt var en bluff – och kvinnan tog pengarna själv.


Just nu pågår en rättegång i Värmlands tingsrätt mot en kvinna i 55-årsåldern som mycket noggrant och utstuderat blåste sin man på 990 230 kronor.

Paret träffades i Stockholm 2011, gifte sig två år senare och hade sin gemensamma bostad i ett litet samhälle i Värmland. Kvinnan tillbringade däremot mycket tid i Stockholm där hon jobbade.

I november berättade 55-åringen att hennes bror som bodde i Filippinerna blivit mördad. Hon behövde åka dit för att reda ut arvet efter honom och vara med på en rättegång han varit inblandad i.

Men det visade sig att kvinnan hade helt andra planer.

Läs mer: Youtube-skämtet gick helt fel – 20-åring sköts ihjäl

Fejkade resa

Den 15 november låtsades 55-åringen att hon reste till Filippinerna. 

Tre dagar senare fick mannen ett meddelande från sin fru. Där stod det att hon blivit kidnappad, och att de krävde en miljon kronor i lösensumma för att släppa henne. 

Mannen blev rädd och trodde hans fru var i fara. Han skickade stora mängder pengar i omgångar, och till slut hade han fört över närmare en miljon kronor.

I förhör säger mannen att det kan låta dumt, men han hade ingen anledning att inte tro sin fru.


Värmlands tingsrätt. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Förlovad 

Saken var bara den att 55-åringen inte alls var kidnappad i Filippinerna. Hon mådde prima och var i Stockholm.

Under tiden kvinnan blåste sin man hade hon dessutom förlovat sig med en australiensare, vilket hon visade upp på Facebook.

Kvinnan står nu åtalad för grovt bedrägeri, men nekar till brott.

Anledningen till det påstådda bedrägeriet ska enligt 55-åringen vara att hon ville ha bekräftelse från sin man, och se om hon betydde mer för honom än övrig familj och släkt.

Den bedragne mannen har inte haft någon kontakt med sin fru sedan de påstådda bedrägerierna, förutom genom de skilsmässopapper hon skickat honom.

LÄS MER:

20-åring spelade in TikTok – då skedde det frutkansvärda

50-årig man sökta upp kända pedofiler – för att mörda dem

Mamman: Hoppas vi får begrava hela Wilma någon dag

Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

1 timme sedan

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

1 timme sedan
Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

1 timme sedan
Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

1 timme sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

1 timme sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

1 timme sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.