50-årig man sökte upp kända pedofiler för att mörda dem

- 16/02/2021, 20:08
Foto: Polisen/Shutterstock (montage)

Foto: Polisen/Shutterstock (montage)

Vi är många som upprörs över sexualbrott mot barn. Men polisens utredningar visar att den här 50-åringen tänkt ta steget längre – och mörda dem.

I december förra året misstänks en 50-årig man ha packat sin bil full av vapen och begett sig söderut.

Siktet var inställt på en gård i södra Sverige som tillhör en pedofildömd man, och med i packningen fanns bland annat knivar, en dagg och en strumpa innehållandes ett hårt föremål. 

Polisens utredning visar att han också ska ha rekat kring den adress i Mellansverige där den sexbrottsdömde mannen är folkbokförd.

Foto: Polisen

Planerade resorna i detalj

Och det är inte den ende sexualbrottslingen som den misstänkte mannen ska ha kartlagt. 

Polisens utredning visar att han sökt upp ett stort antal dömda pedofiler i hela landet, och gjort noggranna resplaner för att ta sig dit. 

Boende längs vägen, utgifter för mat, resekostnader och vapen – allt fanns med i mannens beräkningar.

"Tänkte läxa upp honom"

Polisen misstänker att mannens uppsåt varit att döda de dömda pedofilerna, och han sitter sedan två månader tillbaka häktad för förberedelse till mord.

Men mannen förnekar brott, och menar att han reste med så mycket vapen för att kunna skydda sig mot vägpirater.

Han anser inte sig själv kapabel att döda någon – men medger att han varit ute efter att sätta dit den pedofildömde mannen, vars gård han varit på väg till.

– Han (den sexbrottsdömde mannen) har en gård… för ungdomar, har 50-åringen sagt. Klart man blir förbannad. Jag tänkte kartlägga vad som hände på gården och läxa upp honom. Om jag hade jag sett honom med en massa tjejer hade jag kontaktat polisen. Jag planerade inte att ta livet av honom. Tror aldrig att jag skulle kunna döda någon, jag är inte lagd åt det hållet.

Foto: Polisen

Uppsökte sjukhus på egen hand

Enligt utredningen har den misstänkte mannen själv uppsökt sjukvård när hans tankar "gått överstyr".

Mannens försvarsadvokat Leif Silbersky säger att klientens planer aldrig var tänkta att leda till något faktiskt genomförande.

– De fanns bara i hans sjukliga sinne. Han kom till insikt om sitt sjukdomstillstånd och insåg att det var helt galet och sökte själv vård på sjukhus. Han har frivilligt trätt tillbaka och har inte skadat någon, säger Silbersky till Aftonbladet.

Läs mer:

Varningen: Pedofiler utnyttjar barn på populära appen

Sjuåring räddad från pedofils källare – var borta i 52 dagar

Tortyr, saxmord och hämnd – här är barnen som har mördat