Wilma Anderssons kropp är fortfarande försvunnen.
Wilma Anderssons kropp är fortfarande försvunnen. - Foto: Foto: Privat/Svenska Fall

Mamman: Hoppas vi får begrava hela Wilma någon dag

Wilmas mamma har en önskan. Att få begrava hela sin mördade dotters kropp. ”Som det är nu, är det inte okej", säger hon i dokumentärserien Svenska Fall.


Wilma Anderssons anhöriga följde hela rättegången i Uddevalla tingsrätt på plats. Den nu morddömde Tishko Ahmed undvek blickarna och frågorna från 17-åringens familj i nio dagar.

Den tionde och sista dagen utbröt tumult under den sista förhandlingen. 

Det sista Ahmed gjorde var att ställa sig upp och ge Wilmas anhöriga långfingret, innan han försvann ut med häktespersonalen. 

Samtidigt ekade familjens desperata fråga i rättssalen: 

”Var är hon? Var är hon?”

Läs mer: Wilmas mamma oventande om pojkvännens våld: "Önskar jag vetat"

Nekar brott

Tingsrätten dömde 23-åringen till mord och brott mot griftefriden – en dom som senare blev till 18 års fängelse i hovrätten. 

Ahmed har konstant nekat till brott, trots att Wilmas huvud hittades i en resväska i parets lägenhet. Han har inte heller kunna förklara att 17-åringens blod och muskelmassa funnits på flera platser i lägenheten. 

Enligt honom har någon annan begått brottet. 

– Jag måste ha brutit mot fysikens lagar för att ha gjort mig skyldig till det här, sa han i rätten. 

Läs mer: Beviset mot pojkvännen: Har behållit kroppsdel

Wilma Andersson. Foto: Privat

"Finns ingen rättvisa"

Wilma försvann den 14 november 2019. Trots stora sökinsatser av både polis och sökorganisationer har hennes kropp fortfarande inte hittats. 

– Livet kommer inte bli som det varit innan. Det finns ett före och efter. Vi blir påminda om detta varje dag. Det finns inte en dag, inte en timme man inte tänker på Wilma och det som hänt, säger hennes mamma Linda Andersson i dokumentärserien Svenska Fall och fortsätter:

– Wilma och vi fick livstid. Han fick 18 år, är ute efter 11. Det finns ingen rättvisa i det. Jag hoppas någon dag att Wilma ska få någon slags upprättelse. Så vi kan får begrava hela våran Wilma, för som det är nu, det är inte okej.

Svenska fall - mordet på Wilma sänds 4 februari 21.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

LÄS MER:

Tischko Ahmeds iskalla sms till Wilmas mamma efter mordet

Wilmas mördare Tishko Ahmeds nya vädjan: "Jag kan inte..."

Tishko Ahmed straff sänktes – nu överklagar Wilmas familj

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.