Kvinnan och mannen kände varandra sedan tidigare.
Kvinnan och mannen kände varandra sedan tidigare. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man häktas misstänkt för mord – dödade kvinna i centrum

En man i 35-årsåldern har häktats misstänkt för mord på en kvinna i Alvesta i lördags. Det meddelade Växjö tingsrätt under måndagen.


Strax efter lunch på lördagen kom larm om en pågående misshandel utomhus i centrala Alvesta. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att kvinnan, som var i 40-årsåldern, hade avlidit av sina skador.

Flera personer blev vittnen till den brutala attacken. 

– Jag trodde aldrig att jag skulle se sånt här i mitt liv, det här var det värsta jag sett, sa Thomas Johnasson till Smålandsposten.

Kände varandra sedan tidigare

En man greps i en lägenhet i närheten av platsen där attacken skett, och anhölls senare misstänkt för mord.

Enligt polisen kände offret och mannen varandra sedan tidigare.

På måndagen meddelade Växjö tingsrätt att mannen häktats – på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen har under häktningsförhandlingen erkänt att han utdelat knivhugg och knytnävsslag mot kvinnan, men förnekar att han hade som uppsåt att döda henne, skriver SVT.

Senaste nytt

Morgonens nyheter 5 mars

Rekordmånga ringer 112: "Oro i samhället"

Förra året fick SOS Alarm fler samtal till 112 än någonsin tidigare. Trots det lyckades man minska svarstiderna. Vi har en bättre förmåga att hantera det nu, säger Douglas Norström, pressansvarig vid SOS Alarm.

Man anhållen efter sprängning i Stockholm

En man har anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse efter en sprängning i Fagersjö i södra Stockholm på måndagskvällen.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Båstad

"Larm om trafikolycka", skriver polisen på sin hemsida.

Mildare björkpollensäsong – på kort sikt

1 timme sedan
En tröst för allergiker kan vara att årets björkpollensäsong spås bli mildare än förra året. Men pollensäsongen har förlängts över tid, och det ser ut att fortsätta åt det hållet.

Danske Bank: Vi går mot bättre tider

1 timme sedan
Det värsta är förbi. Hushållens köpkraft ökar igen och konsumtionen bedöms ta fart. En hyfsat stabil arbetsmarknad och ökade reallöner bidrar till det, enligt Danske Banks nya konjunkturrapport som lyfter den svenska BNP-prognosen till 1,5 procent i år.