Ebba Busch kallas till polisförhör i förtalsutredningen.
Ebba Busch kallas till polisförhör i förtalsutredningen. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ebba Busch till polisförhör efter förtalsanklagelserna

Ebba Busch har kallats till polisförhör i samband med den pågående förtalsutredningen mot henne i den omtalade hustvisten. Nu uppger överåklagare Anders Jakobsson att Kristdemokraternas partiledare kommer att delges misstanke om brott, enligt Ekot.


Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har blivit anklagad för grovt förtal i samband med den pågående hustvisten med 81-åriga Esbjörn. Läs mer om vad som hänt här.

Busch har kallats till polisförhör och nu bekräftar överåklagare Anders Jakobsson att hon kommer att delges misstanke om brott, rapporterar Ekot

– Hon tillbakavisar att hon skulle gjort sig skyldig till någon överträdelse i och med inlägget. Hon har haft för avsikt att diskutera det här ombudets lämplighet, mot bakgrund av de omständigheter som är allmänt kända, Buschs advokat Thomas Olsson till Aftonbladet.

Förhöret väntas hållas den 28 maj. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.