15-åringen i Eslöv har nu anhållits misstänkt för mordförsök.
15-åringen i Eslöv har nu anhållits misstänkt för mordförsök. - Foto: Johan Nilsson/TT

15-åringen i Eslöv har anhållits – misstänks för mordförsök

Den 15-åriga pojke som greps efter en attack mot en lärare vid en högstadieskola i Eslöv under torsdagsmorgonen har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
– Vi kommer ta ställning till den bevisning vi har, säger kammaråklagaren.


Det var på torsdagsmorgonen som polis och ambulans larmades till en högstadieskola i skånska Eslöv

Där anträffades en allvarligt skadad skolanställd i 40-årsåldern och kort därpå kunde en 15-årig pojke gripas i anslutning till skolan. Läs mer om det här.

Pojken har anhållits misstänkt för mordförsök

Nu meddelar kammaråklagare Pernilla Nilsson att pojken, som var elev på skolan, anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– Det här är ett mycket allvarligt brott där förundersökningen pågår. Pojken har använt en kniv och han har hörts under dagen då han har lämnat en berättelse, säger Nilsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

Foto: Johan Nilsson/TT

– Ytterligare förhör med andra personer som kan tänkas tillföra utredningen information pågår också. Vi kommer ta ställning till den bevisning vi har och också utreda motivet.

Senast på söndag klockan 12.00 ska åklagaren ta ställning till huruvida pojken ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Läget stabilt för den skolanställde

Kort efter beskedet om anhållan uppgav lokalpolischefen Anna-Karin Boije i SVT:s Aktuellt att den skolanställde mannen nu vaknat upp efter en operation och att hans tillstånd är stabilt. 

Han vårdas fortsatt på Skånes universitetssjukhus.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!