Våldtäktsmannen som beviljades 840 000 kronor i skadestånd fortsätter begå brott.
Våldtäktsmannen som beviljades 840 000 kronor i skadestånd fortsätter begå brott. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Våldtäktsmannen fick 840 000 kronor – fortsätter begå brott

Den dömde våldtäktsmannen som fick 840 000 kronor i skadestånd efter att man missbedömt hans ålder har, sedan han släpptes på fri fot, fortsatt att begå brott i väntan på utvisning till Syrien.


Under våren 2017 utsattes två kvinnor för våldsamma våldtäkter i Malmö. Två bröder dömdes till fängelse och utvisning för brotten.

Men nyligen stod det klart att en av männen, som nu är 20 år gammal, var under 18 år när han begick en av våldtäkterna. Han beviljades därför ett skadestånd på 840 000 kronor eftersom han fått ett för hårt straff för sin ålder, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Foto: Johan Nilsson/TT

Nu visar det sig att mannen, i väntan på utvisning, fortsatt att begå brott.

Inväntar utvisning från Sverige

När Högsta domstolen justerade mannens ålder och han släpptes ur fängelse skulle han ha utvisats till Syrien där han är medborgare.

Men på grund av det rådande säkerhetsläget i landet har 20-åringen beviljats skyddsstatusförklaring och han inväntar därmed fortfarande utvisning. 

Mannen fortsätter begå nya brott

I en granskning genomförd av Aftonbladet står det klart att mannen, sedan han släppts på fri fot, begått nya brott.

Foto: Jessica Gow/TT

Så sent som i juni vistades mannen på allmän plats med kniv och fick därför ett strafföreläggande och dagsböter. Samma månad påträffades han även drogpåverkad, med Tramadol, kokain och cannabis i blodet, av polis.

Mannen nekar själv till att han skulle ha varit påverkad av narkotika. Förhandlingen i ärendet väntas hållas den 8 september.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!