Stockholm

Två av IS-kvinnorna har anhållits – oklar brottsrubricering

Två av de tre IS-kvinnor som återvände till Sverige på måndagen har anhållits.
Två av de tre IS-kvinnor som återvände till Sverige på måndagen har anhållits. Foto: Fredrik Persson/TT

Två av de tre IS-kvinnor som under måndagseftermiddagen återvände till Sverige från Syrien har anhållits, uppger polisen för Aftonbladet. Den tredje kvinnan har hämtats till förhör.


Läs mer

Det var på måndagseftermiddagen som tre svenska IS-kvinnor, tillsammans med sina sex barn, landade på Stockholm-Arlanda flygplats efter att ha utvisats från Syrien.

Väl på flygplatsen möttes kvinnorna möttes kvinnorna av polis, och barnen omhändertogs av sociala myndigheter. Läs mer om det här.

Två av IS-kvinnorna har anhållits

Vid 21-tiden på måndagen uppgav polisen att två av kvinnorna nu anhållits av åklagare, medan den tredje förhörs av polis.

– Jag vet inte om hon är målsägande, vittne eller något annat, men hon är hämtad till förhör i alla fall, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen i region Stockholm, till Aftonbladet

Polisen förtegen om brottsrubricering

På grund den stränga sekretess som omfattar ärendet kan polisen i nuläget inte uppge vilket eller vilka brott kvinnorna misstänks för.

Uppgifter till SVT gör dock gällande att en av de två kvinnorna misstänks för krigsförbrytelse, folkmord och brott mot mänskligheten.

Texten uppdateras.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.