Två av de tre IS-kvinnor som återvände till Sverige på måndagen har anhållits.
Två av de tre IS-kvinnor som återvände till Sverige på måndagen har anhållits. - Foto: Fredrik Persson/TT

Två av IS-kvinnorna har anhållits – oklar brottsrubricering

Två av de tre IS-kvinnor som under måndagseftermiddagen återvände till Sverige från Syrien har anhållits, uppger polisen för Aftonbladet. Den tredje kvinnan har hämtats till förhör.


Det var på måndagseftermiddagen som tre svenska IS-kvinnor, tillsammans med sina sex barn, landade på Stockholm-Arlanda flygplats efter att ha utvisats från Syrien.

Väl på flygplatsen möttes kvinnorna möttes kvinnorna av polis, och barnen omhändertogs av sociala myndigheter. Läs mer om det här.

Två av IS-kvinnorna har anhållits

Vid 21-tiden på måndagen uppgav polisen att två av kvinnorna nu anhållits av åklagare, medan den tredje förhörs av polis.

– Jag vet inte om hon är målsägande, vittne eller något annat, men hon är hämtad till förhör i alla fall, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen i region Stockholm, till Aftonbladet

Polisen förtegen om brottsrubricering

På grund den stränga sekretess som omfattar ärendet kan polisen i nuläget inte uppge vilket eller vilka brott kvinnorna misstänks för.

Uppgifter till SVT gör dock gällande att en av de två kvinnorna misstänks för krigsförbrytelse, folkmord och brott mot mänskligheten.

Texten uppdateras.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.