Polisen efterlyser misstänkte mördaren, som flydde på cykel, i Berga i Linköping.
Polisen efterlyser misstänkte mördaren, som flydde på cykel, i Berga i Linköping. - Foto: Magnus Andersson/ TT och Polisen

16-åring sköts ihjäl – här flyr misstänkte mördaren på cykel

En 16-årig pojke sköts ihjäl i Berga i Linköping den 5 augusti. Nu delar polisen en bild på den misstänkte gärningsmannen som fångades på en övervakningskamera under flykten från brottsplatsen.


Tre unga män, med kopplingar till kriminella nätverk, har skjutits till döds i Linköping inom loppet av bara fem månader. Polisen utesluter inte att morden kan vara relaterade till varandra.

– De tre morden liknar varandra, framförallt tillvägagångssätten, och gärningsmännen har varit maskerade på snarlika sätt, säger polisens förundersökningsledare Jan Staaf i torsdagens sändning av ”Efterlyst” på TV3.

Likheten ligger framförallt i det faktum att vittnesuppgifter gör gällande att gärningsmännen, i samtliga tre fall, flytt från brottsplatsen på cykel och att de burit vindjacka, huva och svart mask över ansiktet.

Polisen delar bild på misstänkte mördaren

Ett av mordoffren är en 16-årig pojke som sköts ihjäl i stadsdelen Berga den 5 augusti. 

Kort därpå fångades en maskerad man, den misstänkte mördaren, på en övervakningskamera när han flyr på en svart elcykel. 

Foto: Polisen

Nu delar polisen bilden i hopp om att få in iakttagelser från allmänheten som kan föra utredningen framåt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.