Måndag 20 Sep
Stockholm

16-åring sköts ihjäl – här flyr misstänkte mördaren på cykel

Polisen efterlyser misstänkte mördaren, som flydde på cykel, i Berga i Linköping.
Polisen efterlyser misstänkte mördaren, som flydde på cykel, i Berga i Linköping. Foto: Magnus Andersson/ TT och Polisen

En 16-årig pojke sköts ihjäl i Berga i Linköping den 5 augusti. Nu delar polisen en bild på den misstänkte gärningsmannen som fångades på en övervakningskamera under flykten från brottsplatsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tre unga män, med kopplingar till kriminella nätverk, har skjutits till döds i Linköping inom loppet av bara fem månader. Polisen utesluter inte att morden kan vara relaterade till varandra.

– De tre morden liknar varandra, framförallt tillvägagångssätten, och gärningsmännen har varit maskerade på snarlika sätt, säger polisens förundersökningsledare Jan Staaf i torsdagens sändning av ”Efterlyst” på TV3.

Likheten ligger framförallt i det faktum att vittnesuppgifter gör gällande att gärningsmännen, i samtliga tre fall, flytt från brottsplatsen på cykel och att de burit vindjacka, huva och svart mask över ansiktet.

Polisen delar bild på misstänkte mördaren

Ett av mordoffren är en 16-årig pojke som sköts ihjäl i stadsdelen Berga den 5 augusti. 

Kort därpå fångades en maskerad man, den misstänkte mördaren, på en övervakningskamera när han flyr på en svart elcykel. 

Foto: Polisen

Nu delar polisen bilden i hopp om att få in iakttagelser från allmänheten som kan föra utredningen framåt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela