Söndag 24 Okt
Stockholm

FBI utfärdar arresteringsorder för Gabby Petitos pojkvän Brian Laundrie

Brian Laundrie söks efter flickvän Gabby Petitos död.
Brian Laundrie söks efter flickvän Gabby Petitos död. Foto: The Moab Police Department via AP/TT/instagram

FBI har utfärdat en nationell arresteringsorder för Gabby Petitos fästman Brian Laundrie. Laundrie har vägrat samarbeta med polisen om dödsfallet – och försvann för en dryg vecka sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gabby Petito försvann under en roadtrip genom USA med sin pojkvän Brian Laundrie. Den 19 september hittades 22-åringen död i en nationalpark i Wyoming – och FBI utreder händelsen som mord. 

Pojkvännen är den siste som såg Petitio vid liv, men har vägrat att prata med polisen och kvinnans familj sedan han kom hem ensam från deras resa den 1 september. 

Gabby Petito. Foto: FBI Denver/AP/TT

Flytt ut i vildmarken

Den 14 september hade amerikansk media plockat upp nyheten om Gabby Petitos försvinnande – och historien spred sig som en löpeld genom landet. 

Samma dag packade Laundrie sin ryggsäck och gav sig ut på hajk i den 100 000 kvadratkilometer stora parken Carlton Reserve, utanför North Port. Tre dagar senare berättade hans föräldrar för polisen att han gett sig av. 

I flera dagar har polisen letat efter 23-åringen i parken, men området är svårtsökt eftersom det består av snår, träskmark och floder med alligatorer. 

FBI:s arresteringsorder

Natten till fredag utfärdade FBI en arresteringsorder efter Laundrie. 

“Vi uppmanar personer som har kännedom om Mr Laundries roll i det här ärendet, eller om var han befinner sig, att kontakta FBI”, skriver man på Twitter.

Sågs bråka 

Den 12 augusti stoppades paret av polis i Moab i Utah. I en video från polisens kroppskamera syns hur Laundrie sitter bakom ratten i en vit skåpbil, medan Petito gråter hejdlöst bredvid. 

I larmsamtalet som gjorde att polisen stoppade vanen hörs hur anmälaren sett Laundrie slå Petito flera gånger, skriver abc7. 

Polisen har i efterhand fått kritik för att de lät paret fortsätta sin resa.

Gabby Petito på polisens övervakningskamera. The Moab Police Department via AP/TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela