Torsdag 21 Okt
Stockholm

Polisen söker tips om bil – efter misstänkta kidnappningen av Beata

Polisen söker efter en bil efter den misstänkta kidnappningen av Beata Ratzman.
Polisen söker efter en bil efter den misstänkta kidnappningen av Beata Ratzman. Foto: Polisen och Johan Nilsson/TT

Beata Ratzman, 32, har varit försvunnen sedan i fredags och polisen misstänker att hon blivit kidnappad av en man som nu är anhållen misstänkt för människorov. Nu efterlyser polisen en bil som tros ha använts vid brottet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under natten mot lördag fick polisen in ett larmsamtal om att 32-åriga Beata Ratzman försvunnit i Malmö

Polisen tror inte att kvinnan försvunnit frivilligt och utreder händelsen som människorov. 

– Vi har inte kunnat hittat någon naturlig förklaring till att vi eller anhöriga inte kommit i kontakt med henne, därför misstänker vi att ett brott ligger bakom att hon är försvunnen, har polisen Nils Norling tidigare sagt till Nyheter24. 

Man anhållen misstänkt för människorov

Natten mot lördag greps en man i 50-årsåldern och han har sedan dess suttit anhållen misstänkt för människorov. 

– De har haft en relation till varandra tidigare, men inte längre. De är inte på något sätt okända för varandra, sade Norling till Nyheter24 på måndagsmorgonen. 

Efter Beatas försvinnande – polisen söker bil

Nu söker polisen om tips från allmänheten angående en silverfärgad bil som setts i området vid samma tidpunkt som försvinnandet. Mer specifikt rör det sig om en Suzuki Vitara från 2002.

– Det vi kan säga kring den bilen är att vi kopplar den till det misstänkta brottet människorov och vi är synnerligen intresserade av alla observationer kring bilen, säger Norling till Aftonbladet och fortsätter:

– Inte bara i Oxie utan i hela Malmö och utanför Malmö. Om man sett en sådan bil parkerad med eller utan människor, eller åkandes, från fredagen klockan 17:00 och framåt så vill vi veta.

Spärrat av damm i Malmö

På måndagseftermiddagen spärrade polisen av ett område i närheten av en damm vid en golfbana i Malmö, och enligt uppgifter till TV4 ska man ha gjort flera fynd på platsen.

Senare på måndagseftermiddagen valde polisen att spärra av ett område vid en damm intill en golfbana i Malmö-området, och ska ha gjort vissa fynd på platsen, enligt uppgifter till TV4Nyheterna.

Har du sett Beata Ratzman?

Har du sett Beata Ratzman någon gång sedan i fredags? Ring polisen på 114 14.

Ser du kvinnan i detta nu? Ring larmnumret 112.

Texten uppdateras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela