Onsdag 27 Okt
Stockholm

Gifta paret yxmördade kvinna under urspårad festkväll

Den mördade kvinnan till vänster i bild, tillsammans med de misstänkta.
Den mördade kvinnan till vänster i bild, tillsammans med de misstänkta. Foto: Polisen

Ett gift par och en kvinna satt och drack öl på en pizzeria i Lyrestad norr om Lidköping. Bara timmar senare hade en av dem – en kvinna i 35-årsåldern – huggits ihjäl av de andra två med yxa och kniv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var natten mot den 21 februari som en kväll på den lokala pizzerian i Lyrestad i Lidköping urartade i att en kvinna i 35-årsåldern blev mördad. 

Vid 03.12 kom ett larmsamtal in till polisen där en gråtande kvinna berättade att hon blivit misshandlad och slagen med en spritflaska. 

– Jag vet inte om jag har fått hjärnskakning. Han slog mig med en sådan där stor jävla spritflaska i bakhuvudet på mig, säger hon i samtalet till SOS.

Kvinnan står nu tillsammans med sin exman åtalad för mord

Den döda kvinnan till vänster, tillsammans med de två mordåtalade. Foto: Polisen

Extremt våld

Efter besöket på pizzerian gick de tre hem till parets villa där de drack öl, sprit och tog narkotikaklassade preparat. Då uppstod bråk där offret blev beskylld för att ha stulit tabletter.

Bråket ska sedan ha eskalerat och slutat i extremt våld. Kvinnan dog av skador på huvudet, hals och armar – och enligt åtalet användes både yxa och kniv. 

Yxan och kniven som användes vid mordet. Foto: Polisen

Paret ger olika historier

Paret som skiljde sig i maj nekar till brott och har gett olika versioner om vad som hände när kvinnan i 35-årsåldern dog. 

Kvinnan nekar till både mord och medhjälp till mord, medan mannen har minnesluckor från händelsen och bara minns att han utdelat hugg. 

De båda står åtalade för mord i rättegången som pågår just nu i Skaraborgs tingsrätt och avslutas den 15 oktober. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela