Måndag 6 Dec
Stockholm

Vittnesmål från Hässelbypappans jobb: "Ville alltid bestämma"

Mannen misstänks för mord och mordförsök på sina två små barn.
Mannen misstänks för mord och mordförsök på sina två små barn. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 43-årig man sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök på sina två små barn. Efter brottet har en varierad bild vuxit fram av pappan – där han beskrivits som både barnkär och som en person som hade svårt med auktoriteter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i söndagskväll som två syskon hittades allvarligt skadade på marken utanför sitt hem i Hässelby norr om Stockholm. Enligt flera medier ska barnen, båda under tio år, ha knivskurits och sedan kastats ut från lägenheten på femte våningen.

Pojken dog av sina skador natten mot måndag, medan hans storasyster vårdas med livshotande skador på sjukhus.  

Syskonens föräldrar är misstänkta för mord och mordförsök. Mammans har släppts på fri fot, men misstankarna mot henne kvarstår, läs mer om det här. 

Deras pappa, en 43-årig man, sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för ett mord och ett mordförsök på två barn i Hässelby i nordvästra Stockholm. 

Här utanför bostaden i Hässelby hittades barnen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kom till Sverige för kärleken

En varierad bild av den 43-årige pappan har växt fram. Han kom till Sverige från Senegal för kärlekens skull, men äktenskapet tog slut några år senare. Han träffade då sin nuvarande kvinna, som han fick de två barnen med. 

Enligt mannens exfru var han "väldigt barnkär och skötsam, samtidigt vittnar grannar om att det oftast var stökigt i lägenheten där familjen bodde, läs mer om det här.

Enligt uppgifter till Aftonbladet led mannen av psykisk ohälsa. 

– Han verkar ha fått en psykos, säger en person med insyn till tidningen.

"Något som inte stämde med familjen"

Familjen flyttade till lägenheten i Hässelby för knappt ett år sedan. Där ska de ha levt ett isolerat liv, och enligt en man med stort kontaktnät inom den svensksenegalesiska gemenskapen märktes det att något inte stämde med familjen. 

– De ville leva privat. De var försiktiga och han ville inte att hans fru skulle träffa folk, säger mannen till Expressen.

Mannen hade flera olika jobb sedan han kom till Sverige, bland annat som taxichaufför och personlig assistent, men var nu arbetslös efter att ha fått sparken under pandemin. 

Enligt en tidigare arbetsgivare som Expressen pratat med hade mannen långt gångna planer på att flytta tillbaka till Sengal.

Minnesplats för barnen i Hässelby. Foto: Christine Olsson/TT

Problem med auktoriteter

En tidigare chef berättar att mannen aldrig visade några tecken på våldsamheter, men att han kunde ha svårt med auktoriteter. 

– Jag minns honom som ganska lugn. Men han hade svårt att acceptera att det var jag som bestämde, utan han ville bestämma. När jag ville förklara hur han skulle göra något så sa han ”du ska inte säga till mig hur jag ska jobba, då slutar jag”, säger han till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela