Torsdag 9 Dec
Stockholm

Maken erkänner: Ligger bakom 32-åriga Beata Ratzmans död

beataratzman
Tidigare försvunna Beata Ratzmans make har begärts häktad för mord. Foto: Foto: Johan Nilsson/TT och Polisen.

Beata Ratzman, 32, försvann för två månader sedan, och efter ett intensivt polisarbete hittades hon död öster om Malmö. Hennes make har begärts häktad misstänkt för mord – nu erkänner han att han ligger bakom kvinnans död.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av september fick polisen in en ett larmsamtal om att 32-åriga Beata Ratzman försvunnit i Malmö. Polisen trodde inte att kvinnan försvunnit frivilligt och utredde händelsen som människorov. 

– Vi har inte kunnat hittat någon naturlig förklaring till att vi eller anhöriga inte kommit i kontakt med henne, därför misstänker vi att ett brott ligger bakom att hon är försvunnen, sade polisen Nils Norling till Nyheter24 då. 

Den senaste uppdateringen var att Beata färdades i en bil med sin make. Kort efter häktades han misstänkt för människorov. Nu har han begärts häktad misstänkt för mord.

Beata Ratzmans make nekar till mord

Under lördagen hittades en kropp i en hage i Svedala kommun, som senare bekräftade vara försvunna Beata Ratzman. Läs mer om det här.

På onsdagen erkände hennes make att han orsakat sin hustrus död, men nekar till anklagelserna om mord, rapporterar Aftonbladet.

– Han vidgår att han förorsakat Beatas död men bestrider ansvar för mord, säger mannens försvarare Carl Hofvendahl, till tidningen.

Polisen söker fortfarande tips

Men arbetet med förundersökningen fortsätter för polisen, och de vädjar till allmänheten om tips, särskilt om en silverfärgad personbil. Läs mer om det här.

Men alla tips som kan kopplas till försvinnandet den 24 september, särskilt kring Ekhagsvägen, Sjövikenvägen och väg 108 i Svedala kommun, samt Ystad och Oxie, är intressant för polisen, skriver Aftonbladet.

Ungefär en månad innan Beata Ratzman försvann hade hon ansökt om skilsmässa från sin make, och två veckor innan om kontaktförbud mot mannen. Hon anmälde honom även för brott som ska ha begåtts mellan åren 2016-2021, då för olaga hot, misshandel och skadegörelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela