Lördag 29 Jan
Stockholm

Förundersökning inledd mot Tomas Eneroth – efter avslöjandet

tomaseneroth
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på en kvinna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Nu inleds en förundersökning mot Socialdemokraternas infrastrukturminister Tomas Eneroth. Detta efter att det inkommit anklagelser om att han tagit en kvinna på rumpan under en partikongress.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på en kvinna den 6 november under Socialdemokraternas partikongress i Göteborg. Händelsen ska ha inträffat på ett hotellrum i Gothia Towers där flera partimedlemmar befann sig. 

Det var i samband med en kram som Eneroth ska ha tagit kvinnan på rumpan, och händelsen anmäldes till partiet dagen efter. Läs mer om det här.

Enligt källor till Aftonbladet utredde partiet det som hände internt, och pratade med både kvinnan och Tomas Eneroth, en utredning som senare lades ner.

– Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt, skrev Eneroth i ett sms till tidningen då.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förundersökning inledd mot Tomas Eneroth

Under tisdagen meddelade Chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren att en förundersökning inletts om sexuellt ofredande, som Eneroth nu är misstänkt för. Det erfar Aftonbladet.

– Jag inleder förundersökning för att kunna hämta in ytterligare material och uppgifter i syfte att bedöma om det som har hänt kan vara fråga om brott, säger Maria Sterup till tidningen.

Samma dag, bara några minuter tidigare, fick Eneroth nytt förtroende som minister i de nyvalda Magdalena Anderssons regering.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

USA skickar soldater till Östeuropa

Publicerades: 1 timme sedan

Tre till sjukhus efter krock med träd

Publicerades: 1 timme sedan

Apple ledde bred uppgång på Wall Street

Publicerades: 3 timmar sedan

Man hölls fången i nio dygn – fem åtalas

Publicerades: 3 timmar sedan

Ökad risk för patienter – sjukhus granskas

Publicerades: igår 21:30

Inblandade i skott mot barn släppta

Publicerades: igår 20:50