Stockholm

Pappa misstänks ha mördat sina barn och deras mormor: "Fegt"

Siluett av man framför sirerener och avspärrningstejp.
Man åtalas för mord på sina fyra barn samt svärmor i Los Angeles County. Foto: Pexels

En pappa misstänks ha skjutit sina fyra barn, samt barnens mormor, till döds i familjens hem i Los Angeles County, USA, i söndags.
– Han verkade snäll och tyst. Man skulle inte misstänka något särskilt med honom, säger familjens granne.


Läs mer

När polis och ambulanspersonal anlände till familjens hus, i det annars lugna området i Lancaster, dödförklarades samtliga offer direkt på plats. Det äldsta barnet var 11 år, och det yngsta endast ett år gammal, rapporterar Los Angeles Times. Barnens mormor uppges vara 51 år gammal. 

Barnens pappa, Germarcus David, 29, greps misstänkt för mordet på måndag morgon och i tisdags åtalades han för fem fall av mord, samt dödligt våld mot barn. Han häktades senare samma dag. 

De fyra barnen och deras mormor hittades alla med skottskador mot överkroppen. David jobbar som säkerhetsvakt, och har haft vapenlicens för tre skjutvapen. 

Grannarna: “Vi hörde en kvinna skrika utanför huset”

Los Angeles Times rapporterar att paret Angelo och Grace Beltran som bor några hus ifrån familjen beskriver hur de på sent på söndagen hörde en kvinna skrika: “Mina barn är döda.” 

People rapporterar hur det var barnens mamma som sedan slog larm till polisen. 

Marco Estrada, 49, som också bor i området, berättade hur han på sina promenader med hunden brukar se mannen sitta på verandan på framsidan av huset. Estrada beskriver hur mannen verkade snäll och tyst, enligt Los Angeles Times. 

Barnvakten: “Det är ofattbart.” 

Waki Jones som under flera års tid har hjälpt till med att lämna barnen i skolan och på förskolan, fick reda på händelsen först när han kom till huset för att hämta dem på måndag morgon. Jones förklarar att han alltid har tagit hand om barnen som om de vore hans egna. 

Jones berättar även hur David nyligen hade lovat sina barn att de skulle åka och fiska, men att barnen sedan sagt till Jones att utflykten ställdes in. 

– De var så snälla barn. Att göra såhär mot dem är fegt, säger han, enligt Los Angeles Times.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.