En man åtalas misstänkt för att ha misshandlat och tvingat ner sin sambo i en låda.
En man åtalas misstänkt för att ha misshandlat och tvingat ner sin sambo i en låda. - Foto: Johan Nilsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Kvinna höll på att kvävas i dold låda – nu åtalas sambon

Grannarna tillkallade polis när de ett högljutt bråk och en kvinna som skrek för sitt liv. Väl inne i bostaden i Göteborg hittades kvinna, men då av en ren slump – livlös i en låda under sängen. Nu åtalas den 63-årige mannen.


Det var i början av maj i år som grannar ringde polisen och uppgav att de hört ett högljutt bråk mellan en man och en kvinna. Mannen ska ha hörts skrika ”jag ska slå ihjäl dig”, samtidigt som kvinnan skrek efter hjälp, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

När polisen anlände till bostaden, belägen i centrala Göteborg, och knackade på hävdade den 63-åriga mannen att han blivit inlåst av kvinnan.

Polisen bröt sig in i lägenheten och mannen påstod då att kvinnan ifråga hade lämnat hemmet – men så var inte fallet.

Kvinnan höll på att kvävas i låda

I den förundersökning som GP tagit del av framgår att polispatrullen pratade med mannen i drygt 30 minuter innan de, efter att av en slump ha upptäckt ett handtag på en säng, hittade den livlösa kvinnan i ett dolt förvaringsutrymme.

– Jag fick den äckliga känslan att hon varit levande begravd och inte kunnat ta sig upp, säger en av de tjänstgörande poliserna enligt GP.

I samband med att kvinnan höll på att kvävas ihjäl i lådan ska 63-åringen, vid upprepade tillfällen, ha försökt övertyga polispatrullen om att de kunde lämna bostaden.

Mannen åtalas för flera brott

Kvinnan ifråga vaknade till efter att polisen hjälpt henne ur utrymmet. I förhör har hon, enligt GP, berättat om hur mannen ska ha slagit henne i huvudet och andra delar av kroppen med en träpinne. 

När en granne, som stod utanför bostaden, skrikit att polis tillkallats ska mannen ha tvingat ner kvinnan i lådan.

Mannen, som nekar till brott och istället menar att kvinnan inte velat att han skulle berätta för polisen var hon befann sig, har nu åtalats misstänkt för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!