Söndag 23 Jan
Stockholm

Läkare misshandlade sin fru tre gånger – får återgå till jobbet

En läkare dömd för tre fall av misshandel får tillbaka sin yrkeslegitimation.
En läkare dömd för tre fall av misshandel får tillbaka sin yrkeslegitimation. Foto: Isabell Höjman/TT

En man i 40-årsåldern blev av med sin läkarlegitimation i samband med att han dömdes för tre fall av misshandel av sin dåvarande fru. Men nu får mannen, som bland annat ska ha kört på kvinnan, tillbaka legitimationen och kan återgå till jobbet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under våren 2019 som en manlig läkare, verksam och boende i Skåne, var på skidsemester i den svenska fjällen med sin dåvarande fru och deras gemensamma barn.

Paret, som då ska ha påbörjat sin skilsmässa, hamnade då i konflikt med varandra och mannen slog kvinnan med öppen hand vid två tillfällen, rapporterar Expressen.

Läkaren körde på på sin fru med bilen

Bara en dryg månad senare uppstod ännu en konflikt som då urartade när läkaren, i samband med ett möte då även deras yngsta barn närvarade, försökte köra på kvinnan.

Bilen körde in i den tomma barnvagn som kvinnan hade framför sig och som sedan åkte in i och skadade kvinnan.

Efter denna händelse polisanmäldes mannen och han dömdes för tre fall av misshandel och även grov vårdslöshet i trafiken.

Får tillbaka förlorade läkarlegitimationen

Läkaren fick en villkorlig dom och samhällstjänst. Utöver detta miste han också sin läkarlegitimation enligt ett beslut från Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Detta beslut upphävs nu av förvaltningsrätten, även om man inte varit helt eniga i frågan.

”Flera personer, bland annat hans tidigare chefer, har uppgett att de har fortsatt förtroende för honom och att han får arbeta hos dem om han får tillbaka sin legitimation”, går att läsa i beslutet, som Expressen tagit del av. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela