Mannen döms till fyra års fängelse.
Mannen döms till fyra års fängelse. - Foto: Terje Pedersen/NTB/TT och Anders Wiklund/TT

Pappa hotade att släppa ettåring från balkong: "Kastar ungen"

En 38-årig småbarnspappa i Karlskrona misshandlade sin sambo under flera års tid och hotade att kasta ut deras ettårige son från tredje våningen. Nu döms mannen till fängelse för bland annat misshandel, grovt olaga hot och grovt barnfridsbrott.


Under flera års tid utsatte den 38-årige mannen, hemmahörande i Karlskrona, sin sambo för misshandel och hot – framför ögonen på sina egna barn.

Mannen: "Sprungit in i dörrkarmen"

Utöver att utdela sparkar och slag mot sambon har mannen bland annat krossat ett glas mot hennes bakhuvud, pressat in sina naglar i hennes ögon och kastat knivar mot henne när hon låg på golvet i den gemensamma bostaden.

Mannen har även sparkat sin elvaårige styvson i ryggen – men hävdade själv att pojken "sprungit in i dörrkarmen", enligt domen från Blekinge tingsrätt som Nyheter24 tagit del av. 

Tänkte släppa sonen från balkongen

Men mannens terror mot sin familj slutar inte där. I september 2021 tog han sin ett år och nio månader gamla son och höll honom utanför balkongräcket på tredje våningen.

Samtidigt ska han, enligt förhör med kvinnan och styvsonen, ha sagt "jag kommer döda er allihop" och "nu kastar jag ungen". Kvinnan ska ha då ha lyckats få tag på sonen, som var märkbart drabbad av panik.

"Hela situationen måste för barnen har framstått som mycket skrämmande", skriver tingsrätten i sin dom.

Döms till fyra års fängelse

Mannen menar själv att han aldrig utsatt sin sambo för våld och att hennes dokumenterade skador är självförvållade genom fall eller att barnen, alternativt kvinnans syster, slagit henne.

Men tingsrätten bedömer kvinnans, och övriga familjemedlemmars utsagor, som trovärdiga och han döms därför mot sitt nekande till fyra års fängelse för misshandel, barnfridsbrott, grovt barnfridsbrott, grov kvinnofridskränkning, olaga hot och grovt olaga hot.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?