Jessica Andersson, 41, döms till 18 års fängelse av hovrätten.
Jessica Andersson, 41, döms till 18 års fängelse av hovrätten. - Foto: Polisen

Jessica, 41, får lindrigare straff – för brutala mordet på grannen

I november förra året dömdes Jessica Andersson, 41, och hennes pojkvän Jesper Hultman, 31, för att ha mördat en granne under tortyrliknande former – för att de inte fick låna hans bil. Nu får Andersson sitt straff sänkt i hovrätten.


Det var i januari förra året som en 78-årig man hittades död i sitt hem norr om Karlskrona. Misstankarna riktades tidigt mot mannens grannar: kärleksparet Jessica Andersson, 41, och Jesper Hultman, 31.

I november dömdes bägge två till livstids fängelse för mordet på grannen. Motivet? Han vägrade låna ut sin bil till dem, vilket Nyheter24rapporterade om

"Hade tortyrliknande skador"

Mer specifikt höggs den 78-årige mannen över 20 gånger i buken. Innan dess ska paret, enligt tingsrättens dom, ha utdelat sparkat mot mannen och stampat på hans huvud, för att sedan kasta en tv på honom.

– Offret hade tortyrliknande skador och var medvetslös till följd av hjärnskada efter våldet. Mannen var helt försvarslös, sade åklagare Hedvig Lundblad under sin slutplädering, enligt SVT Nyheter Blekinge.

Jessica Andersson får lindrigare straff

Efter domen överklagade paret till hovrätten. Jessica Andersson yrkade bland annat på att hovrätten skulle ogilla mordåtalet. Så blev inte fallet.

Men till skillnad från tingsrätten anser hovrätten, i domen som Nyheter24 tagit del av, att det "inte är styrkt att Jessica Andersson handgripligen har deltagit i den våldsutövning mot NN som bestått av slag och sparkar eller stampar eller som skett med användning av kniv".

Därför döms kvinnan till 18 års fängelse i stället för livstid. Detta medan Jesper Hultmans livstidsdom fastställs av hovrätten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!