Sedan 2017 ska pojken endast fått lämna cellen för att gå till skolan.
Sedan 2017 ska pojken endast fått lämna cellen för att gå till skolan. - Foto: Palm Beach County Sheriff's Office

Föräldrar åtalas för att ha låst in adoptivson i cell i fem år

Paret Tracy och Timothy Ferriter i Florida har gripits för att ha tvingat sin 14-åriga adoptivson att bo i en låst cell inne i deras garage. Under flera års tid har pojken endast fått lämna för att gå till skolan.


I januari 2021 gjordes en husrannsakan hemma hos det 46-åriga paret Tracy och Timothy Ferriter i Jupiter, Florida. Paret hade tidigare anmält sin 14-åriga adoptivson försvunnen. Pojken hade hamnat i bråk på sin skola, och därefter inte återvänt hem vilket oroade föräldrarna, rapporterar People. 

När polisen kom till familjens hem upptäckte de en byggnad inne i garaget. I hörnet fanns ett 5,7 kvadratmeter stort rum med en enkel vit dörr, och med en låsanordning på utsidan. Inne i rummet fanns en golvmadrass, ett litet bord med tillhörande stol och flera barn- och skolböcker. Lampan i taket kunde bara tändas och släckas med en strömbrytare utifrån. 

"Känns som att ingen älskar mig"

Mamman påstod först att familjen använde rummet som ett kontor, och ändrade sig sedan till att påstå att det var ett förråd. 

Dagen därpå var pojken tillbaka i skolan, varpå polisen kunde prata med honom. 

– Det känns som att ingen älskar mig, sade pojken till polisen, enligt People. 

Under den ett år långa utredningen har det uppdagats att Tracy och Timothy Ferriter hade hållit pojken inlåst, i upp till 18 timmar i sträck, sedan 2017. 

Timothy Ferriter. Foto: Palm Beach County Sheriff's Office

Tvingades kissa och bajsa i hink

Enligt polisen har pojken sagt att han endast fick lämna cellen för att gå till skolan, och att han låstes in så fort han kom hem. Han tvingades äta alla sina måltider i utrymmet och fick inte heller lämna rummet för att gå på toaletten, utan hade en hink i sin cell som han fick kissa och bajsa i. Efteråt tvingades han själv rengöra den. 

Tracy och Timothy Ferriter ska även ha installerat en filmkamera för att kunna övervaka den 14-åriga pojken. Det inspelade materialet samt förhör med pojkens syskon kunde bekräftade hans berättelse. 

Tracy Ferriter. Foto: Palm Beach County Sheriff's Office

Står åtalade för grov barnmisshandel

Pojken har berättat att han regelbundet misshandlades med bälten och rep, och hur föräldrarna även brukade spotta på honom. Till poliserna ska pojken ha sagt att han hellre blir inlåst i fängelse än återvänder hem till paret Ferriter. 

Tracy och Timothy Ferriter har fyra barn, varav det yngsta endast är två år gammalt, som alla har omhändertagits av myndigheter. 

Föräldrarna står nu åtalade för grov barnmisshandel och olagligt frihetsberövande. De släpptes fria mot en borgen på 50 000 dollar vardera tidigare under veckan, rapporterar People

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!