Fallet har högsta prioritet men polisen har inte mycket att gå på och har sökt hjälp från allmänheten.
1 av 2
Fallet har högsta prioritet men polisen har inte mycket att gå på och har sökt hjälp från allmänheten.
Här i korsningen mellan Möllegränd och Södra Strandgatan misshandlades kvinnan.
2 av 2
Här i korsningen mellan Möllegränd och Södra Strandgatan misshandlades kvinnan. - Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE

Ungdomsgänget kan ha försvunnit med färjan

Den brutala misshandeln av en 87-årig kvinna har upprört ett helt land. Men trots uppmärksamheten har polisen inga spår. "Vi behöver komma i kontakt med vittnen".


Belöning på 25 000 kronor

Nyheten om den brutala misshandeln slog ner som en bomb i Helsingborg i helgen och har väckt starka känslor. En anonym helsingborgare har gått ut och erbjudit 25 000 kronor till den som kan komma med tips som leder utredningen framåt.

Polisen välkomnar belöningen.

– Vi har inte fått in ett enda tips vad jag vet, kan detta leda till något så är det ju bra. Folk styrs mycket av pengar i dag, säger Torsten Persson på Helsingborspolisen, till Helsingborgs Dagblad.

Har du tips som kan hjälpa polisen? Hör av dig till 114 14.

HELSINGBORG. Den 87-åriga kvinnan försökte stoppa några unga män som misshandlade en hund. Då slogs hon till marken varpå gänget överöste henne med sparkar.

– Jag sa bara till de "att ni inte skäms" riktigt argt. Då kommer en man och slår till mig på höger sida av huvudet och jag trillar ner, har kvinnan tidigare berättat för Sveriges Radio.

Polisen har kammat noll hittills

Den brutala misshandeln av en äldre kvinna i Helsingborg har lamslagit staden och fått en person att utfästa en belöning på 25 000 kronor till den som kommer med avgörande tips i utredningen. Men trots att fallet fått stor uppmärksamhet har polisen knappt några ledtrådar alls.

– Vi prioriterar verkligen detta, men det finns inte mycket att gå på över huvud taget. Vi behöver få kontakt med människor som kan ha sett något eller kanske hört något i andra hand, säger biträdande närpolischefen Karim Ottosson, till Nyheter24.

Väntade med att polisanmäla misshandeln

Utredarna har fått in väldigt få tips och det finns ännu inga vittnesuppgifter. Misshandeln ska ha skett i korsningen mellan Möllegränden och Södra Strandgatan vid 18-tiden på måndagen den 12 november. Men det dröjde till fredagen innan kvinnan övertalades att polisanmäla händelsen. Helsingborgspolisen öppnar därför för att misshandeln kan ha skett någon annan dag.

– Kvinnan har sagt att hon var hemma några dagar efter misshandeln, men vi måste tänka vidare. Det kan vara söndag eller tisdag, vi får inte låsa in oss på en tidpunkt, säger Ottosson.

Övervakningsfilmer polisens hopp

Enligt kvinnans vittnesuppgifter var det fem personer mellan 17 och 18 år, cirka 170 centimeter lång och klädda i mörka kläder. En av personerna ska ha pratat danska. 

– Är det ungdomar från Helsingborg så är det ofta någon hos polisen som känner igen dem. Men det blir betydligt svårare om de skulle visa sig vara från Danmark. En fördel är dock att de kanske kan identifieras med bilder från båtens övervakningskameror.

Just nu sker en undersökning av materialet från både färjan och från lokaler som ligger nära brottsplatsen. Så länge det inte finns några vittnen till händelsen så är filmerna det enda polisen har att gå på. Och hittills har man kammat noll.

Kvinnan vågar inte gå ut på kvällarna

Den 87-åriga kvinnan blödde enligt egen utsago "kolossalt" från ett sår i huvudet och hon säger sig även höra sämre efter misshandeln. Tiden efter attacken har varit jobbig.

– Jag vågar aldrig mer gå ut efter klockan fyra, när det blir mörkt. Jag vet inte om de här hemska människorna känner igen mig, säger hon till Sveriges Radio.

Hör kvinnan berätta om misshandeln här:

Lyssna: P4 Extra: 87-åriga Helsingborgskvinnan om misshandeln
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.