Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sköt föräldrarna efter tevespelsförbud

- 14/03/2013, 11:48
Tevespelsförbudet fick honom att skjuta sina föräldrar.
1 av 3

Tevespelsförbudet fick honom att skjuta sina föräldrar.

Scanpix / Youtube

Nathon Brooks är misstänkt för mordförsök.
2 av 3

Nathon Brooks är misstänkt för mordförsök.

Faksimil Youtube

Han hade fått utegångsförbud och fick inte spela tevespel.
3 av 3

Han hade fått utegångsförbud och fick inte spela tevespel.

Scanpix

Först försökte sonen skylla brottet på en inbrottstjuv. Men nya uppgifter pekar på att han skjutit sina föräldrar när de sov på grund av ett tevespelsförbud.

WASHINGTON. Nathon Brooks, 14, är misstänkt för att ha skjutit sina föräldrar flera gånger när de låg och sov. Båda föräldrarna överlevde den våldsamma attacken, skriver Huffington Post.

Händelsen utspelade sig i fredags i Moses Lake. 14-åringen sa först till polisen att det var en inbrottstjuv som hade skjutit föräldrarna. Men övervakningsbilder inifrån huset visar hur Nathon Brooks går runt med en pistol.

Övervakningskameran hade satts upp för att se till så att Nathon Brooks verkligen gjorde sina hushållssysslor.

Förbjöd tevespel

Pojken har berättat för polisen att han velat döda sina föräldrar i flera år men att det som till slut fick bägaren att rinna över var att de förbjöd honom att spela tevespel.

– Till slut blev rösten i hans huvud som sa åt honom att göra det starkare än den som sa till honom att låta bli. Rösten sa till honom att han kunde göra vad han ville om han dödade sina föräldrar, står det i polisens rapport.

Pappan har fått lämna sjukhuset men mamman vårdas fortfarande, skriver Huffington Post.

Se ett nyhetsinslag om händelsen här: