Mannen döms nu till misshandel för strypgreppen.
1 av 3
Mannen döms nu till misshandel för strypgreppen. - Foto: Jessica Gow/Scanpix/Montage
Hans dator ska förverkas för att hindra att filmerna sprids.
2 av 3
Hans dator ska förverkas för att hindra att filmerna sprids. - Foto: Berit Roald/Scanpix
Filmerna blev en viktig del av åklagarens bevisning.
3 av 3
Filmerna blev en viktig del av åklagarens bevisning. - Foto: Jessica Gow/Scanpix

Strypsex ledde till medvetslöshet – och fängelse

Den 47-årige mannen filmade när han band, hängde upp och tog strypgrepp på en kvinna som upprepade gånger hamnade i ett livshotande tillstånd. Nu döms han till tre månaders fängelse.


Datorn förverkades

Vid ett av tillfällena svimmade kvinnan av på ett hotell. Det brottet låg dock fem år tillbaka i tiden och är därför preskriberat.

Tingsrätten har beslutat att mannens dator ska förverkas för att förhindra att filmerna på sexlekarna sprids.

SKELLEFTEÅ. Kvinnan samtyckte till de våldsamma sexlekarna med den 47-årige mannen. Men vid minst fem tillfällen gick lekarna överstyr.

Den bundna och upphängda kvinnan stryptes så att hon blev medvetslös och hamnade i ett livshotande tillstånd. Nu har Skellefteå tingsrätt dömt mannen till tre månaders fängelse för misshandel.

Ville ha ersättning för lidande

I åklagarens bevisning fanns bland annat en stor mängd filmer på sexlekarna som utfördes i kvinnans hem mellan 2008 och 2009.

Enligt SVT krävde kvinnan ett skadestånd på 169 000 kronor för fysiskt och psykiskt lidande, men kravet ogillades av tingsrätten. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.