Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Handikappad kvinna utsatt för brutal misshandel i hiss

- 03/06/2013, 19:20
Kvinnan kan ha slagits med ett tillhygge.
1 av 2

Kvinnan kan ha slagits med ett tillhygge.

Scanpix

Polisen söker flera gärningsmän.
2 av 2

Polisen söker flera gärningsmän.

Hasse Holmberg/Scanpix

Polisen jagar flera gärningsmän för en brutal misshandel mot en handikappad kvinna i Luleå. Kvinnan var i en hiss när hon attackerades och lämnades i en blodpöl.
– Ett ovanligt hänsynslöst våld, säger polisens förundersökningsledare Per-Olov Andersson.

LULEÅ. Natten mot fredagen skakades Luleå av en rå och hänsynslös misshandel. En handikappad kvinna skulle åka hiss i ett hyreshus på Björkskatan när hon överfölls av flera gärningsmän, skriver NSD.

– Ovanligt hänsynslöst. En kvinna med handikapp ska man absolut inte ge sig på, sa förundersökningsledaren Per-Olov Andersson.

Senare på natten hittades kvinnan av ett tidningsbud. Hon låg då i en blodpöl med halva kroppen utanför hissen. 

Oklart om gärningsmännen stal något

Polisen misstänker att gärningsmännen slagit henne med tillhyggen. Hon har svåra skador på överkroppen, i ansiktet och över hela huvudet. 

 Vi har inte kunnat höra kvinnan ännu på grund av skadorna. Hon har gått på smärtlindring så det har inte varit möjligt, sa Per-Olov Andersson till Nyheter24.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller gripen för misshandeln. Det finns inga vittnen till attacken och det är fortfarande oklart om något stals från kvinnan, skriver NSD.